Eseyan: HDP'yi üst akıl yönetiyor

Yeni Türkiye'nin doğumunu kürtajla engellemeye çalışıyorlar' diyen AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Markar Eseyan: HDP bir üst akıl tarafından yönlendiriliyor. Parti vesayet altında ve kendi kitlesinin geleceğiyle oynuyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Mayıs 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eseyan: HDP'yi üst akıl yönetiyor

BÜLENT ŞANLIKAN

AK Parti İstanbul ikinci bölge, 12 sıra milletvekili adayı Gazeteci Markar Eseyan, AKŞAM'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. HDP'nin üst akıl tarafından yönetildiğini belirten Eseyan "HDP bir vesayet altında. Kendi kitlesinin geleceğiyle oynuyor. Yeni Türkiye'nin doğumunu kürtajla önlemeye çalışıp Türkiye'den yeni bir Suriye, yeni bir Mısır yapmanın projesidir. Bunu da HDP üstlendi" dedi.

İTTİFAK YAPAN GRUPLAR VAR

HDP'nin son dönemde yürüttüğü politikaları eleştiren Eseyan, HDP'nin bir üst akıl tarafından yönlendirildiğini söyledi. Eseyan şunları söyledi: "Sahada şu anda kabaca sosyolojik olarak 3 tane kitle var. Birincisi AK Parti seçmeni. Bu ülkenin yarısını oluşturuyor. İkincisi karasızlar, gri alan dediğimiz bir seçmen kitlesi var. Son olarak da AK Parti karşıtlığı üzerinden ittifak yapan bir grup var. Biz yüzde 52'lik hatta yüzde 55'lik bir seçmen desteğine sahip olarak tarih yazıyoruz.

KOÇ BAŞINI DEĞİŞTİRDİLER

"Bir üçgen düşünelim. Koçbaşı olarak sürekli bir model ve aktör yaratıyorlar. Bunu sentetik olarak yaratıyorlar. 30 Mart'ta CHP'ydi. Paralel yapı, CHP'yi ele geçirmişti özel kasetler üzerinden. Orada CHP-MHP'yi üçgenin önünde tuttular arkasında ise diğer yapılar vardı. Ekmeleddin İhsanoğlu projesi çöktü. Paralel yapının oy oranın hiçbir şey olmadığı ortaya çıktı. 30 Mart ve 10 Ağustos tarihlerinde koçbaşı CHP ve MHP idi. Bu deşifre olunca tutmayınca bu kez HDP'yi üçgenin başına geçirdiler koçbaşı olarak."

KANDİL'İ GERİDE BIRAKTI

"Bana göre HDP için, baraj kriz çıkarma potansiyeli açısından önemli. Kürtlerin Türkiye'de eşit vatandaşlık konusundaki bütün hakları zihniyet ve itibar anlamında iade edilmiştir. HDP bugün Kandil'i geride bıraktı. Böyle bir HDP'nin Meclis'e girmesini hiç arzu etmiyorum. Bu Türkiye'nin barışına tehdittir."

Kimyaları değişti

"Gri seçmenler üzerinde 13 yıldır 'medya' aslında bir savaş aygıtı. Darbelerin hazırlayıcısı olan medyada hiçbir değişiklik yok. Hatta iyice zıvanadan çıkmış vaziyette. İttifakın yenilgi aldıkça kimyası değişti. Asker siyasi iradenin hükmünü kabul ettiği anda o ittifakta da kimyasal değişimler yaşandı. Hemen A Tipi Gladyo yani Ergenekoncu ve ulusalcı vesayet yerine B Tipi Gladyo olan paraleli sürdüler. Hazırlıklarını yapmışlardı. Bunları çökerttik. Şimdi bu tablo C Tipi Gladyo'ya dönüştü. C Tipi Gladyo dediğimiz yine halk iradesini, AK Parti'yi yıkmaya dönük bütün güçlerin birleştirildiği yani 5 benzemezin bir araya geldiği bir Gladyo.

Erdoğan kurtardı

"Bugün Erdoğan olmasaydı Kobani düşmüştü. Eğer bir CHP- MHP koalisyonu olsaydı son iki senede Kobani düştüğü gibi 2 bin Kürt de orada öldürülmüştü. Erdoğan sayesinde iki tane ana hat açıldı. HDP tezkereye hayır dedi. HDP, şimdi baraj üzerinden sosyal bir çatışmanın öfkesini yüklüyor. Kürtlerin Erdoğan ile düşman olması mümkün değil. Kürt seçmenin HDP vesayetini bitireceklerini düşünüyorum.

Hiçbiri milli değil

"Başkanlık sistemi Türkiye'yi bağımsızlığa götürür. Türkiye'nin vazgeçemeyeceği en önemli vaadidir. NATO'ya girildikten sonra gladyo üzerinden bizim tüm devletimiz formatlandı. Medya, sivil yapı, akademi, üniversiteler, odalar, sendikalar bunlardan hiç birisi milli değildir. İpleri Türkiye'de değildir.

Cumhuriyet paralelin eline geçti

Paralelin eline geçmiş olan Cumhuriyet gibi gazeteler, Hürriyet'in Mursi başta olmak üzere verdiği idam cezalarından aslında doğrudan Türkiye'ye vermek istediği bir mesaj var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber