Ataş: Lider değişti kırgınlık olur

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan'ın, seçim öncesi örgütte ve halkta nedeni çözülemeyen bir sükunet ve rehavet olduğu saptamasına AK Parti'den, "Bir yıl içinde 3 seçim olmasından da kaynaklanan bir bezginlik, bıkkınlık tablosu vardı; ama son 10-15 gündür heyecan, hareket oluşmaya başladı" değerlendirmesi geldi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ataş: Lider değişti kırgınlık olur

Turan YILMAZ

Ak Parti Seçim Koordinasyon Başkanı Mustafa Ataş, Hürriyet'e meydanların nabzıyla ilgili şunları söyledi:

SEÇİM BEZGİNLİĞİ

"Bir yılda 3 seçim yaptığınız zaman ister istemez insanlarda yorgunluk, bezginlik, bıkkınlık gibi bir tablo görünüyor. Ama bu giderek kayboluyor. Son 10-15 günde toparlanır hale geldi. Biraz daha heyecan oluşmaya başladı. Türk toplumunun seçimlerle ilgili bir alışkanlığı var; bayraklar, afişler asılıp sokaklar canlanınca insanlar da heyecanlanıyor. İkincisi de adaylar son 15-20 gündür daha yoğun bir şekilde alanlara girdiler. Onun için son günlerde biraz daha hareketli.

Partide bir lider değişikliği olmuş, yönetimlerde değişikliklere gidilmiş, listeler yeni yüzlerden oluşmuş. Tabii bu seçim sürecinde vatandaşı başta biraz donuk hareket etmeye yöneltmiş olabilir. İster istemez kırgınlıklar olabiliyor, gönlündeki aday olmayınca kenara çekilme olabiliyor.

Cumhurbaşkanımız, vatandaş talep ettiği için (alanlara) gidiyor, kendiliğinden gitmiyor. Aslında programları çok daha fazlaydı, biz azalttık, bu kadar yoğun program yapmayın diye biz tavsiye ettik. Yoğun bir ilgi, talep var. Bütün şehirlerden Tayyip Bey'i görmek istiyoruz diye talepler geliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber