'Twitter fenomeni artık soruşturmaları bilemeyecek'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: "Paralel Yapı'nın Twitter fenomeni artık soruşturmaları bilemeyecek" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2015 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Twitter fenomeni artık soruşturmaları bilemeyecek'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "AK Parti'nin hükümet kurma gibi bir sorunu HDP barajı aşsa da olmayacak" dedi.

Şentop, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş adamları Derneği'nin (ÖNSİAD) düzenlediği programda yaptığı konuşmada, genel seçimin önemine değinerek, milletin 3 Kasım 2002'den itibaren kullandığı oyun gücünü anladığını, siyasetin değiştiğini kaydetti.

Milletin, her seçimin temel sorunlarına göre oy verdiğini belirten Şentop, bu seçimin temel sorununun da tek başına yeni anayasa yapacak çoğunluğu sağlamak olduğunu aktardı. Şentop, milletin AK Parti'ye tek başına anayasayı değiştirecek gücü vereceğine inandığını söyledi.

HDP'nin barajı aşması halinde AK Parti'nin siyasi olarak güç kaybetmeyeceğini dile getiren Şentop, "HDP'nin bugün 36 milletvekili zaten var. Barajı aşarsa 40-45 milletvekili çıkarır. Alacağı vekiller sadece AK Parti'den değil, CHP'den MHP'den de vekil alacak. Ama barajı aşamazsa AK Parti anayasayı değiştirecek güce ulaşacak. AK Parti'nin hükümet kurma gibi bir sorunu HDP barajı aşsa da olmayacak. Mesele, AK Parti'nin anayasayı değiştirecek güce ulaşmasını istemiyorlar" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Paralel Yapı'yı da değinerek, "Bürokrasiyi, yargıyı, emniyeti ele geçirerek ülkeyi yöneteceklerini zannediyorlardı. Onların ele geçirdikleri sandıkları eski Türkiye'yi biz bitirdik. Bürokrasiyi ele geçirmekle Türkiye'yi yönetmek artık imkansız. Türkiye'yi yönetmek artık siyaset yoluyla mümkün" ifadelerini kullandı.

Paralel Yapı'nın hukuksuz olarak yaptığı bütün soruşturma ve dinlemelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davos'taki çıkışından sonra başladığını anlatan Şentop, şunları kaydetti:

"Zira uluslararası güçler Erdoğan'a karşı operasyon kararı almıştı. 'Bunu kim yapabilir', eskiden Türkiye'de silahlı kuvvetler bu işlere bakıyordu. Silahlı kuvvetler içinde bir grup darbe yapıyordu. Şimdi o mümkün değil. Burada örgütlü bir taşerona ihtiyaç vardı. O görevi Paralel Yapı üstlendi. Siz uluslararası bu kadar irtibatlar kurar, başkalarına şantajla iş yaptırırsanız gün gelir bu irtibatlar başınıza dert olur. Şantajla sizi kullanırlar.

Paralel Yapı'nın Twitter hesabının yürütülen soruşturmaları önceden haber vermesini önledik. Paralel Yapı'nın sosyal medya fenomeni, yürütülen soruşturmalardan UYAP üzerinden haberdar oluyordu. UYAP'a erişenler sayesinde operasyonları biliyorlardı. Bunu test etmek için bir ilde operasyon yapıldı. UYAP sistemine bilgi girilmedi. Twitter fenomeni bu soruşturmayı bilemedi. Bundan sonra Paralel Yapı'nın UYAP'taki elemanları görevden uzaklaştırıldı. Artık Twitter'dan yapılacak operasyonları önceden bildiremiyorlar."

- "Hile yapmak mümkün değil"

Seçimlerde hile yapılması tartışmalarına da değinen Şentop, "Siyasi partilerin sandık kurulu başkanları kura ile belirleniyor. Sandık kurulunda tüm partilerden birer üye de bulunuyor. Türkiye'deki tüm sandıklarda bu üyeler olmadan seçim başlamıyor. Sonuçlar sandık görevlileri ve müşahitlerin gözetiminde kayıt altına alınıyor. Her şey dijital ortamda ve tüm siyasi partilerin gözetimde oluyor. Hile yapmak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

AK Parti dışındaki tüm partilerin 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye destek için bir araya geldiklerini dile getiren Şentop, "CHP'li bazı belediyeler HDP'nin bayraklarını asıyor. MHP'li belediyeler de bunu kolaylaştırıyor. HDP barajı aşsın diye uğraşıyorlar" dedi.

Konuşmasında başkanlık sisteminin özelliklerine değinen Şentop, seçmenin başkanlık sistemi olduğunda bir oy meclisi seçmek, bir oy da başkan ve hükümeti belirlemek için kullanacağını anlattı.

Parlamenter sistemin Almanya ve İngiltere dışında sağlıklı bir uygulaması olmadığını belirten Şentop, "Bu sistemin istikrarlı hükümet üretme gibi bir derdi yok. Bunu garanti edecek sistem başkanlıktır" diye konuştu.

Başkanlık sisteminin ülkeyi böleceği şeklindeki eleştirilere de Şentop, "Bu tamamen bir yalandır. Çünkü Türkiye'de federasyonun arka planı, tarihi zemini yoktur. Osmanlı Devleti, üniter bir devlettir. Bizim önerdiğimiz sistemde federasyon yok. Üniter bir sistemi öneriyoruz. İkili bir parlamento yok. Tek parlamento öneriyoruz" diye yanıt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber