Eroğlu: Zeytinlikler köylülere kiralanacak

Bakan Eroğlu, "İlk defa burada söylüyorum. Sözümüz söz, talimatlarımız talimattır. Zeytini açıyoruz, vatandaşlara kurayla eşit dağıtacağız. Alanın yüzde 75'i zeytin olmak üzere bunu çözeceğiz. Recai Berber bunu dile getiriyor ben de müjdeyi burada verdim" şeklinde konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2015 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: Zeytinlikler köylülere kiralanacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman arazisindeki "delice" ağaçlarının aşılanacağını ve zeytinliklerin talep eden köylülere 49 yıllığına kiralanacağını bildirdi.

Bakan Eroğlu, Kırkağaç ilçesinde İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu ile Kırkağaç Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Erkek Öğrenci Pansiyonu açılışına katıldı.

Eğitime çok önem verdiklerini, yılda 100 milyar lira ayırdıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Geçmişte de ayrılıyordu ama 10 milyar lirayı bulmuyordu. 12 misli artırdık. Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza çok inanıyoruz, onları en iyi şekilde yetiştirmek boynumuzun borcu. Cumhurbaşkanımız tablet dağıttı. Valimiz planlamayı değiştirecek en yakın zamanda buraya tablet bilgisayarlar, akıllı tahtalar da gelecek. Çok amaçlı yazıcılar ile okullarımızı donatacağız. Cumhurbaşkanımızın çok önemli bir talimatı var; 'Almanya'daki Helga'nın, Hans'ın imkanları neyse benim Ayşegül ve Hasan kardeşimin imkanları aynı olacak' diyor. Bütün dünyada bir yarış var. Bu yarışı kazanmak için evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekir."

- 13 yılda 12 milyarlık yatırım

Manisa'ya yönelik yatırımlar hakkında bilgiler veren Bakan Eroğlu, kenti dünyaya gıda ürünü ihraç eden bir merkez haline getirmek istediklerini söyledi.

Son 13 yılda Manisa'ya 12 milyar liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Bakan Eroğlu, "64 dere ıslahı, 3 bal ormanı, 22 meteoroloji istasyonu kurduk, binlerce dekar alanı sulamaya açtık. Kelebek Barajı'na başladık, Güneşli Barajı hizmete alındı. Gölcük barajı vardı, hem sulama hem içme suyu sağlayacak ihalesi yapıldı, inşallah yakında temelini atacağız. Sarıgöl sulamasını rehabilite edeceğiz. 1 milyon 100 bin dekar alan kapalı sistem ile sulanacak. Biz bunun eziyetini çok çektik. Elimizde kürek, ayağımızda çizme ile suyun peşinde koştuk. Burada artık böyle olmayacak. Bilgisayar sulamalı olarak tarlalar damlamalı sulanacak."

- Zeytinlikler köylülere kiralanacak

"Bin günde bin gölet projesi" kapsamında Manisa'ya da 20 gölet yaptıklarını, tamamlanan 17 göletin 32 bin dekarlık arazinin sulamasına hizmet edeceğini bildiren Bakan Eroğlu, ormanları "kırsal kalkınmanın lokomotifi" olarak gördüklerini, ORKÖY kapsamında orman köylerine verilen imkanlarının büyükşehir olan Manisa'nın mahallelerine verilmeye devam edeceğini söyledi.

Orman arazisindeki "delice" ağaçlarının aşılanacağını ve buradaki zeytinliklerin talep eden köylülere 49 yıllığına kiralanacağını ifade eden Bakan Eroğlu, "İlk defa burada söylüyorum. Sözümüz söz, talimatlarımız talimattır. Zeytini açıyoruz, vatandaşlara kurayla eşit dağıtacağız. Alanın yüzde 75'i zeytin olmak üzere bunu çözeceğiz. Recai Berber bunu dile getiriyor ben de müjdeyi burada verdim" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Vali Erdoğan Bektaş ise Kırkağaç'ın ciddi tarım alanı potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak üreticilerinin yeniliğe açık olduğunu, bölgenin bilinen ürünü kavunu "kışlık" hale getirmeye çaba harcadığını belirtti.

Konuşmaların ardından okulun açılışını gerçekleştiren Bakan Eroğlu, protokol üyeleriyle sınıflarda incelemede bulundu, öğrencilerle sohbet etti.

Bakan Eroğlu, daha sonra Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı da makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Ergolu'na ilçede işlenen zeytinlerden ve 45 sırt numaralı Akhisar Belediyespor forması verdi. Hızlı, ayrıca Bakan Eroğlu'nu önümüzdeki hafta kutlanacak 556. Çağlak Festivaline davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber