Erdoğan: Bu nasıl siyasettir Allah aşkına?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz yaşatmak için mücadele ediyoruz ama ne yazık ki terör örgütünün arkasında olduğu zihniyet hala kanın, canın, tehdidin, tedhişin peşinde. Üstelik bunun adına da 'siyaset' diyorlar. Bu nasıl siyasettir Allah aşkına? dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2015 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Bu nasıl siyasettir Allah aşkına?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlenen Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin temel atma ile kentte yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, vatandaşları Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlayarak başlayan Erdoğan, "Peygamberler şehri, evliyaların, medeniyetlerin şehri, mert insanlar şehri Şanlıurfa'nın" tüm ilçe ve mahallelerindeki vatandaşlara selam ve saygılarını iletti.

Bugün Şanlıurfa'da yatırım tutarı 1 katrilyon 811 trilyon lira olan 278 ayrı eserin, kamu ve özel sektör yatırımının resmi açılışını yapacaklarını anlatan Erdoğan, "Hiçbir zaman Şanlıurfa'yı kendi haline bırakmadık. Cumhuriyet tarihinde, 12 yıldır, dönemimizde gördüğü hizmeti Şanlıurfa hiçbir zaman görmedi" diye konuştu.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının 499 trilyon liralık yatırımını, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik merkezleri, hizmet binası, spor sahalarının, Harran Üniversitesinin 258 trilyon liralık yatırımla 600 yataklı araştırma ve uygulama hastanesini, özel sektör tarafından 50 trilyon liraya tamamlanan bir başka hastane ve çeşitli aile sağlığı merkezlerinin resmi açılışını yaptıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Anamuhalefetin başındaki zat ne diyor, '-cek, -cak', bir taraftan da diyor ki 'Bana 4 yıl verin, 4 yılda işsizliği bitireyim''diyor. Bir taraftan da 'Bu açıkladığım projeyle 20 yıl sonra işsizlik yüzde 5'e düşecek'. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Hesap uzmanı ya... Bu işleri bilmiyor. Ben diyorum ki 'Siyasette bu seçimlerde bir rehavet var'. O da diyor ki 'Cumhurbaşkanı gittiği alanları boş gördüğü için bu ifadeyi kullandı'. Benim muhatabım değil de Şanlıurfa'nın bu meydanını acaba sen hiç böyle gördün mü? Dün Antalya'daydım, acaba Antalya'nın meydanını hiç böyle gördü mü? Hamdolsun bizim milletimizle birbirimize aşkımız var. Biz, bu millete aşığız, biz bu millete sevdalıyız. Hani Muharrem Ertaş ne diyor; 'Aşkınan koşan yorulmaz'. İşte biz yorulmuyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yılda sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yaptıkları yatırımları anlatarak, "Bunları niye anlatıyorum? On iki yıl başbakanlık yaptım, herhalde yapılanları anlatmak hakkım. Çünkü bazıları bundan rahatsız oluyor. YSK'ya başvurarak diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın'. CHP müracaat ediyor 'Çıkmasın', MHP müracaat ediyor 'Çıkmasın', terör örgütünün beslediği HDP 7 kere müracaat etti 'Çıkmasın'... Ben milletin içinden geldim, milletin tarafıyım, milletin ilk cumhurbaşkanı olarak seçilerek geldim. Dolayısıyla 7 Haziran'da herhalde bunlara bu millet cevabı verecektir. Buna hazır mıyız? Türküyle, Arabıyla, Zazasıyla ne varsa hep beraber buna cevabı vereceğiz değil mi?" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara, "7 Haziran'da hizmete mi oyunuzu vereceksiniz yoksa tehditlere mi?" diye soran Erdoğan, "Biz size hizmetkar olmaya geldik" diye konuştu.

Erdoğan, "Kucağında çocuğuyla, biçare vaziyette bize sığınmış Suriyeli hanım kardeşlerimizi, dizlerinde kalmış son dermanla, gözü yaşlı bir şekilde bize sığınmış ak sakallı ihtiyarı, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen, hala geleceğine umutla bakan çocukları, zalime teslim edemeyiz. Neymiş? 'Buradan elde ettiği gelirle emeklilere ikramiye verecekmiş.' Bunların sadece gözü kör, kulağı sağır değil, aynı zamanda vicdanları nasır tutmuş. Hesap bilmedikleri gibi, insanlıktan da bihaberler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber