AK Parti'de bir kan kaybı mı var?

Melih Gökçek, AK Parti'de bir kan kaybı mı var? Neden Melih Gökçek ekrana çıkıyor? Bundan önceki seçimlerde de çıkmıştım. O zaman kan kaybı mı vardı? Önlemini almak lazım. Kan kaybı iddiaları doğru değil.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 24 Mayıs 2015 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti'de bir kan kaybı mı var?

AK Parti'de bir kan kaybı mı var? Neden Melih Gökçek ekrana çıkıyor?

Bundan önceki seçimlerde de çıkmıştım.O zaman kan kaybı mı vardı? Önlemini almak lazım. Kan kaybı iddiaları doğru değil.

Gezi olaylarını hatırlayın. Burada olayların arka planını biz ortaya çıkardık.O zaman Başbakan olan sayın Erdoğan yurtdışındaydı. Taksim Platformu diye bir platform geldi Bülent Arınç'la görüştü. Ne istiyorlardı?Yeri gelmişken hatırlatalım.

1- Üçüncü Köprü'yü yapmayacaksınız.

2- Yeni kanalı yani boğazı yapmayacaksınız

3- Dünyanın en büyük havaalanını yapmayacaksınız.

4- Nükleer santral yapmayacaksınız

Ne alakası vardı burayla.

Yeri gelmişken söyleyeyim. Şu anda beynelmilel güçlerin AK Parti'ye karşı kurmuş oldukları ittifak, üst aklın emirleri, paralel yapının CHP, MHP ve HDP'nin üzerindeki baskısı tamamen bunun üzerinedir.

Şu söylediğim 4 projenin bittiği zaman yıllık getirisi 75 katrilyon lira.

Yine aynı şeyi engellemek istiyorlar.

Türkiye'yi durdurmak istiyorlar.Bir tarafta Almanya, bir tarafta İngiltere, bir tarafta Amerika, bir tarafta Neoconlar, bir tarafta İsrail Türkiye'nin gelişmesini istemiyor. Bakın bütün düşmanlık Recep Tayyip Erdoğan bir, AK Parti iki.Bu gitsin de ne olursa olsun.New York Times daha bugün manşet atıyor. Diyor ki, "NATO bu işe müdahale etsin". Niye? Yahu Türkiye'de korkuyorlar. Türkiye artık büyüyen bir ülke. 70 sente muhtaç bir ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti bir erden almış bir yere getirmiş.

Bunların hazmedilmesi mümkün değil.

Muhalefetten 'AK Parti her seçim döneminde bir mağduriyet yaratır ve bu seçimde de kendine bir düşman arıyor' eleştrileri var. Nasıl cevap verirsiniz?

Bu kadar mağduriyet yoksa ondan mı New York Times bizim hakkımızda manşet atıyor. Sabahtan akşama kadar bunların hepsi bize saldırmıyor mu? Saldıran bunlar. Şimdi çok enteresan bir örnek vereceğim, Bahçeli özelllikle partisinin oylarını yükseltebilmek için devamlı neyi kullanmıştır? 'PKK'yı HDP'yi ve AK Parti'nin de PKK ile Apo ile işbirliği yaptığını' söyledi. Bir şehidimiz gelir bütün MHP teşkilatı onun arkasında. MHP 'li kardeşlerim darılmasın benim MHP'lilere borcum var. Onları sadece düşünceye sevketmeye çalışıyorum. Son günlerde Bahçeli kalkıp HDP hakkında bir laf ediyor mu?

Muhalefetten eleştriler var, 'AK Parti HDP ile MHP'yi birbirine düşürmeye çalışıyor biz bu oyunlara gelmeyiz' dediler ne söylersiniz?

Birbirlerine düşmeyecekler de, neden o zaman düne kadar HDP'ye en ağır tenkitleri yapan kişi Bahçeliydi, ne oldu da bir ayda tenkitler kesildi? Üst akıl dediğimiz akıl paralel yapı vasıtasıyla Devlet Bahçeli'ye de talimatları yağdırıyor Cumhuriyet Halk Partisi'ne de talimatları yağdırıyor. Düne kadar paralel yapıya karşı olduğunu düşündüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi, bu seçimlerde 11 tane paralel yapı adayını kendi listelerine koydu. Nereden nereye geldi? Bütün liderlerin hepsini paralel yapı biyerden kıstırıyor. Kıstırdıktan sonra kıpırdayamıyorlar. Son bir ayda en az 10 yerde HDP ve MHP'li gençler birbirleriyle çatıştı. Gençler kendiklerine göre inandıkları bir davada samimi olduklarını düşünüyor. Çatışma hoş birşey değil ama bu milliyetçilik ruhundan gelen bir olay. Bunları yapan MHP'liler.

Devlet Bahçeli'de bir hareket yok neden, çünkü 3'lü koalisyon kurulacak. Şunu düşünelim, diyelim ki 3'lü bir koalisyon kuruldu CHP, HDP, MHP üçlü koalisyonlarda devamlı ne vardır, 3 bakanlığın bölüşümü. Adalet Bakanlığı, İçişleri ve Milli Eğitim, böyle bir olayın içinde HDP'ye İçişleri Bakanlığını verdik hemen mülakat açtı 5 bin tane PKK'lı polis aldı veya Adalet Bakanlığı'nı verdik 2-3 bin tane PKK'lı hakim ve savcı aldı. Veya Milli Eğitimi verdik, imtihan açtı 20 bin tane PKK'lı öğretmen aldı. Ne olacak Türkiye'nin hali?

Bir MHP ve HDP koalisyonunu mümkün mü görüyorsunuz?

Kesinlikle. Özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, İç Güvenlik Yasası'nda iş birliği yapmadılar mı?Demek ki yapılabiliyor. Aynı şekilde Ardahan'da belediye meclisinde hepsi biraraya geldi, beraber götürdüler işi. AK Parti'ye karşı bir ittifakı paralel yapı bunlara kabul ettşrmiş durumda. Paralel yapının Türkiye'den sillinmemesinin tek şansı bu 3'lü koalisyondan geçiyor. Zaman gazetesindeki yazarlara bakın 'neden bir MHP-HDP koalisyonu olmasın çok da yakışır' diyorlar. Yurt dışından bu koalisyon için MHP'ye iki şey söylediler:

1- Ekmelettin İhsanoğlu başbakan olacak

2- Yarın taban buna baskı koyacak taban karşı çıktığı zaman da onlara ' HDP'ye ancak Milliyetçi Hareket Partisi iktidar'da olursa hükmedebilir.

Bu gerekçeyle kalkıp kendş meşruiyetlerini inandırmaya çalışacaklar. Böyle bir ittifak olduktan sonra Türkiye'de nasıl PKK'lıların sağa sola girdiğini görürlerse ikinci seçimlerde MHP'nin yüzde 5 alması mümkün değil.

CHP-MHP-HDP kolalisyonları olabilir yeter ki AK Parti iktidar olmasın tepkileri geliyor. Bu tepkilerin nedeni nedir? 'AK Parti diğer 100'de 50'yi anlamıyor' tepkileri mi?

Anlamak için ne yapmamız lazım? Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve ya Bahçeli'yi tatmin etmek için ne yapmak lazımdı? Bahçeli'nin tek kozu ' PKK'lıların esiri oluyorsunuz'. Birlikte mücadele ediyoruz bağırıyoruz çağırıyoruz siz gidip teslim oluyorsunuz demek ki bu konuda elinizde pek bişey kalmadı. Ne yapmamız lazım? Suriye'de Müslümanlara yapılan bir zulüm var. Bir göç hadisesi var. Öteki tarafta Kılıçdaroğlu'nun Esat'la olan ahpaplığı var. Eğer konu buysa bunun olması mümkün değil. Kalkıp da Esat'a yardım edecek halimiz yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber