Gen analiziyle kansere önlem

ABD Robotik Cerrahi Derneği Başkanı Dr. Eren Berber, kişinin taşıdığı kanserin gen analiziyle önceden tespit edilebileceğini söyledi ve ekledi: "Bu sayede kişiye özel kanser tedavisi mümkün olacak"

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Mayıs 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gen analiziyle kansere önlem

ERDOĞAN YAPIK

ABD'deki dünyaca ünlü Cleveland Clinic'te görevli doktorların da yer aldığı bilim insanları, Antalya'da kanser tedavilerindeki gelişmeleri tartıştı. Önceki gün düzenlenen sempozyumda konuşan ABD Robotik Cerrahi Derneği Başkanı Dr. Eren Berber, Türkiye'de de gelişen sağlık sistemiyle birlikte çok iyi tedaviler uygulandığını söyledi. Berber, gen analizlerinden yola çıkarak kişinin taşıdığı kanserin önceden belirleneceği ve buna göre erken tedavi uygulanabileceğini müjdeledi. Berber, "İki farklı kişideki kanserin özelliği ve gidişatı gen özelliklerinden dolayı farklı olacak. Kişinin gen haritası çıkarılacak ve gen analizlerinden herkesin kanser riski ve hangi kanser türü taşıdığı ortaya çıkacak. Böylece kişiye özel kanser tedavisi çıkacak. Bu sayede, o hastanın taşıdığı kanserin hangi tedavilere daha iyi cevap vereceği de ileriki yıllarda çok iyi bilinecek" diye konuştu.

'DAHA ETKİN OLACAK'

Cleveland Kanser Merkezi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Dr. R. Matthew Walsh da "Kansere karşı kullandığımız tedaviler her geçen gün daha etkin hale geliyor. Önümüzdeki yıllarda daha da güçlü yöntemler keşfedilecek ve kişiye özel tedaviler uygulanacak" açıklamasında bulundu.

YENİ TEKNİKLER, ÖMRÜ 3 KAT UZATTI

Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan, sindirim sistemi kanserlerinde geçmişte ameliyat şansı bulunmayan hastaların modern cerrahi yöntemleri sayesinde iyileşme olanağı bulduklarına dikkat çekti. Prof. Dr. Gürkan, "20 yıl öncesine kadar herhangi bir cerrahi uygulanmayan vakalarda, yeni teknikler sayesinde hastaların ömrü en az 3 kat arttı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber