iPhone'a geri tuşu geliyor

iPhone kullanıcılarının mahrum oldukları geri dönüş tuşunu alt tarafa ekleyen ilginç ekran koruyucu kullanıcıların hizmetine sunuldu. Kickstarter'da yer alan ekran koruyucu Halo Back projesi ile iPhone'a geri tuşu özelliği geliyor. Peki, iPhone'da geri tuşu nasıl çalışacak?

Haber Giriş : 25 Mayıs 2015 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
iPhone'a geri tuşu geliyor

Android ve Windows Phone telefonlarda bulunup iPhone'da olmaması ile bazı zamanlarda eleştirilen geri dönüş tuşu aslında çok fazla işe yarayabilen bir tuş olarak dikkat çekiyor.

Android ekosisteminde kullanıcılar ana menü, geri ve ayalar bölümü olmak üzere 3 farklı sanal tuş kullanmaya alışkın. Ancak iOS platformunda sanal tuşlar yerine sadece bir fiziksel ana ekran tuşu yer alıyor. iPhone kullanıcıları ana ekran tuşu ile uygulamaları küçültebiliyor, çift tıklama ile açık uygulamaları görebiliyor ve iPhone 6 Plus ile gelen özellik sayesinde uygulamaları ekranın yarısına kadar indirebiliyor.

ÇÖZÜM BULUNDU

iPhone 6 Plus'ın ekran boyutu büyük olduğu ve tek el ile kullanım kolaylığı sağlaması için ana ekrana çift dokunuş ile uygulamaları ekranın yarısına kadar indiremeye yarayan bu özellik, pek de sağlıklı çalışmıyor. Tek el ile çok zor kullanım sunan iPhone 6 Plus için Kickstarter'da ilginç bir proje başlatıldı.

ARTIK İŞLER DAHA KOLAY

Halo Back ismindeki bu proje ilk bakışta standart bir ekran koruyucu olarak görünüyor. Ancak Halo Back'in en önemli özelliği iPhone'a geri tuşu özelliği eklemesi. Halo Back, ekranın sol tarafından sürükleyerek bir önceki menüye dönmeye imkan sağlayan uygulamalar ile çalışıyor.

HALO BACK NASIL ÇALIŞIYOR?

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri ile uyumlu olan Halo Back ekran korucusu sayesinde ana ekranın yanına dokunarak bir önceki menüye geri dönebiliyorsunuz.

Bu bağlantı üzerinden projeye destek verebilir, aynı zamanda 12 Dolar bağışta bulunarak 1 adet Halo Back akıllı ekran koruyucunuza sahip olabilirsiniz. Son olarak tekrar hatırlatayım, bu akıllı kılıf sadece iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için üretilmiş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber