Eroğlu: MEB'in bütçesi 100 milyar liraya yaklaştı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi 2002 yılında 7 milyar liraydı. Şimdi ise 100 milyar liraya yaklaştı. Yaklaşık 12-13 misli arttı. Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi, bütün bakanlıkların içinde en yükseğe ulaştı, şu anda bir numara' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2015 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: MEB'in bütçesi 100 milyar liraya yaklaştı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Dünyada bir yarış var. Geçmişte soğuk savaş yıllarında açık bir savaş vardı ama şimdi gizli bir savaş var. Bu rekabette gençleri çok iyi hazırlayanlar kazanır" dedi.

Bakan Eroğlu, Foça Cemil Midilli Çok Programlı Anadolu Lisesi açılışında, öğrencileri görünce duygulandığını, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde görev yaptığı yılları anımsadığını belirtti.

Uzun yıllar İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretmenlik yaptığını anlatan Eroğlu, "Öğretmenlik, hocalık apayrı bir meslek, ben bakanım ama hala hocalık yıllarımı özlüyorum. Gençlerle beraber olmanın mutluluğu bambaşka" diye konuştu.

Gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmesinin önemine işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Dünyada bir yarış var. Geçmişte soğuk savaş yıllarında açık bir savaş vardı ama şimdi gizli bir savaş var. Bu rekabette gençleri çok iyi hazırlayanlar kazanır ama gençlerine sahip çıkmayan hükümetler ise maalesef geri kalır. Hocalarımıza ve gençlerimize sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi 2002 yılında 7 milyar liraydı. Şimdi ise 100 milyar liraya yaklaştı. Yaklaşık 12-13 misli arttı. Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi, bütün bakanlıkların içinde en yükseğe ulaştı, şu anda bir numara. Hakikaten eğitim her şeyin temelidir, eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Geçmişte biz büyük sıkıntı çektik. Kara tahta vardı. Tebeşir tozu yutmaktan iflahımız gevrerdi. 'Bu sorunları çocuklarımıza reva göremeyiz' dedik ve neticede akıllı tahtalar, bilgisayarlar ve çok maksatlı yazıcılar dağıttık."

Türkiye'de şu ana kadar 10 milyon 600 bin tabletin ihalesini yaptıklarını dile getiren Eroğlu, 1851 okula internet bağlantısı sağlayarak okullara 42 bin 464 bilgisayar gönderdiklerini söyledi. Bilişim teknoloji sınıflarının önemini vurgulayan Eroğlu, 1148 bilişim teknoloji sınıfı açtıklarını kaydetti.

İzmir'deki eğitim yatırımlarına da değinen Eroğlu, 7 bin 979 dersliğin inşa edildiğini belirterek, okul sayısını 2 bin 909'a, öğretmen sayısını ise 47 bin 96'ya çıkarttıklarını bildirdi.

Foça Cemil Midilli Çok Programlı Anadolu Lisesi açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak da katıldı.

- "Hayaller gerçek oldu"

Okul açılışının ardından AK Parti Foça İlçe Teşkilatı'nı da ziyaret eden Eroğlu, "AK Parti hükümetinden önce, Türkiye G-20 zirvesine dönem başkanlığı yapacak deseydik, inanır mıydınız? veya '23 milyar dolar borcunu ödeyeceğiz, IMF'ye rest çekeceğiz, hatta onlar bize mecbur kalacak' deseydik, 'Dalga mı geçiyorsunuz' derdiniz. Bunlar hayaldi fakat hayaller gerçek oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber