Trafik sigortasında yüzde 47, Kasko'da yüzde 33 fiyat avantajı

Araç sahipleri için yapılması zorunlu olan trafik sigortasını ve isteğe bağlı yapılan kasko sigortasını online sigorta broker'ı Koalay.com'un verdiği bilgilere göre değerlendiren araç sahipleri trafik poliçesi tekliflerinde yüzde 47, KASKO sigortasında ise yüzde 33 oranında fiyat avantajı elde ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2015 22:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Trafik sigortasında yüzde 47, Kasko'da yüzde 33 fiyat avantajı

Araçları ve sahiplerini olası bir kaza sonrası oluşacak maddi kayıplara karşı koruyan trafik ve kasko sigortası için online sigorta broker'ı Koalay.com'da yer alan farklı sigorta şirketlerinin tekliflerini karşılaştırabilen araç sahipleri ciddi oranda fiyat avantajlarından faydalanabiliyor. Trafik sigortası ve kasko fiyatları, aracın özelliklerine ve sigorta şirketlerine göre farklılık gösteriyor.

Online sigorta broker'ı Koalay.com'un verilerine göre trafik sigortası için verilen fiyat tekliflerinin en yükseklerinin ortalaması ile en düşüklerinin ortalaması arasında 550 TL'ye varan fiyat farkı ortaya çıkıyor. Bu bilgilere göre araç sahipleri farklı sigorta şirketlerinin trafik sigortası poliçesi tekliflerini değerlendirerek yüzde 47'ye varan oranda fiyat avantajı elde edebiliyor. Kasko sigortasında ise 704 TL fiyat farkı ve yüzde 33'e varan fiyat avantajı dikkat çekiyor. Birden fazla sigorta şirketinden poliçe teklifi alan araç sahipleri, trafik sigortası ve kasko poliçesi giderlerini ciddi oranda düşürebiliyor.

"Ülkemizde kaskolu araç sayısının düşük olmasının nedenlerinin başında kasko fiyatlarının yüksek olarak algılanması geliyor'' diyen Koalay.com Genel Müdürü Meltem Yiğit, araç sahiplerinin önemli bir çoğunluğunun trafik sigortası ve kasko tekliflerini çalıştıkları acenteden aldığını ve her acentanın birden fazla sigorta şirketine ait poliçe tekliflerini müşterisine sunamadığını belirtti. Araç sahiplerinin bu sebeple farklı bir sigorta şirketinin daha uygun olabilecek önerilerini değerlendirme fırsatı bulamadığına değinen Yiğit, ''Koalay.com'dan ise farklı sigorta şirketlerinin poliçe tekliflerini alabilmek mümkün. Bu sayede araç sahiplerine trafik sigortası için yüzde 47'ye kasko için yüzde 33'e varan fiyat avantajı sunabiliyoruz" diye konuştu.

EN FAZLA SİGORTAYI ERKEK ARAÇ SAHİPLERİ YAPTIRIYOR

Koalay'ın verileri incelendiğinde Türkiye'de trafik ve kasko sigortası yaptırma alışkanlıkları hakkında da ilginç veriler ortaya çıkıyor. Kasko ve trafik sigortası yaptıranların yüzde 71.4'ünün erkek, yüzde 22.3'ünün kadın ve yüzde 6.3'ünün şirketler olduğu görülüyor. Trafik sigortası yaptırma oranlarına bakıldığında ise erkeklerin yüzde 72.6, kadınların yüzde 20.9, şirketler ise yüzde 6.5'i trafik sigortası yaptırıyor. Son olarak kasko yaptırma oranlarına bakıldığında ise erkeklerin yüzde 68.5, kadınların yüzde 25.7, şirketlerin yüzde 5.8 oranında kasko yaptırmış olduğu görülüyor.

EN ÇOK POLİÇE SATILAN ŞEHİR YÜZDE 35 İLE İSTANBUL

Kasko sigortası poliçesi yaptıranların yaş dağılımına bakıldığında 28-37 yaş aralığının fazlalılığı dikkat çekiyor. Koalay.com'da en çok poliçe satılan şehirler sıralamasında ise yüzde 35 ile İstanbul ilk sırada yer alıyor. İstanbul'u sırasıyla yüzde 8 ile Ankara, yüzde 7 ile İzmir, yüzde ile 4 Kocaeli ve yüzde 3 ile Antalya izliyor. Diğer şehirler ise geriye kalan yüzde 43'lük kısmı oluşturuyor. Verilere göre en çok poliçenin satıldığında İstanbul'da Maltepe, Kadıköy ve Ümraniye bölgelerinde yaşayanlar en fazla kasko sigortasını yaptırırken, trafik sigortasını en fazla Kadıköy, Üsküdar ve Ümraniye bölgelerinde yaşayanlar yaptırıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber