Paralel operasyonda 5 tutuklama

Antalya merkezli operasyonda yakalama kararı çıkartılan 13 kişiden 6'sı gözaltına alındı. Konya merkezli operasyonda ise aralarında Anadolu Atayün'ün de olduğu 5 kişi tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2015 07:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel operasyonda 5 tutuklama

Türkiye genelinde devam eden Paralel Yapı operasyonlarında yeni gözaltı ve tutuklamalar gerçekleşti. Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Antalya, İzmir, Burdur, Şanlıurfa ve Batman'da "Paralel Yapı" iddialarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkartılan 13 kişiden eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Mehmet E'nin de aralarında bulunduğu 6 emniyet mensubu gözaltına alındı. Operasyon kapsamında aranan 7 kişiden 6'sı hakkında "tutuklama" kararı bulunduğu belirtildi. Zanlıların, "Örgüt kurmak, yönetmek, evrakta sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal, aleni olmayan konuşmaları dinlemek ve kaydetmek" suçlarından ifadeleri alındı.

Konya'da 5 tutuklama

Konya merkezli 19 ilde Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak, soruşturmanın, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek' suçlamalarıyla 66 kişiye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve 25'i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan 43 şüpheliden, 18'i adliyeye sevk edilmişti. Mahkeme, aralarında polis başmüfettişliğinden ihraç edilen 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayün'ün de bulunduğu 5 şüpheliyi tutukladı. Aralarında dönemin İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile Aktif İş adamları ve Sanayiciler Derneği Başkanı S.C.'nin de bulunduğu 23 kişi aranıyor.

Öz 'hakaret' ifadesi verdi

Bu arada HSYK'nın meslekten ihraç ettiği Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başbakanlığı döneminde 'hakaret' ettiği iddiasıyla hakkında açılan ikinci davada ifade verdi. Mahkeme, Öz'e süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber