Eğit-donatın ilk grubu başladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, eğit-donatta ilk grup programında eğitimin başladığını açıkladı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Mayıs 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğit-donatın ilk grubu başladı

Mahmut GÜRER

İngiltere'deki Türklerle buluşmak üzere Londra'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçakta AKŞAM'ın sorularını yanıtladı. Suriyeli Ilımlı Muhalefete yönelik "Eğit -Donat" programının başladığını açıklayan Bakan Çavuşoğlu, öncelikli olarak az sayıda muhalifin eğitileceğini ve ilk grubun eğitimine başlandığını vurguladı.

GÜZERGAH BELİRLENECEK

Çavuşoğlu, "Eğitilip donatılacak muhaliflerin güvenli bir bölgeden Suriye'ye girmeleri de sağlanacak. Girişlerin DAEŞ'in kontrolündeki bir bölgeden gerçekleşmesini beklemek yanlış olur. Türkiye ve ABD istihbarat birimleri değerlendirmeyi yapıp giriş güzergahını belirleyecekler. Silahlı Predatörler hali hazırda İncirlik'te istihbarat ve arazi gözlemleme görevi yapıyor. Operasyonel bir görevleri yok. Ama tabii ki bunlar kendilerini herhangi bir tehlikeye karşı koruyacak tesisata sahip" dedi.

Kimliği teslim etti

Çavuşoğlu, Türk vatandaşlığına geçen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi milletvekili ve eski İngiliz milletvekili Robert Walter'a kimliğini teslim etti.

GiRiŞLERDE ÖNLEM ALINACAK

Muhaliflerin Suriye'ye girişlerinde, Şam rejiminin gerçekleştirebileceği olası saldırılara karşı koruma önlemlerinin de alınacağını ifade eden Çavuşoğlu, "Bu uyarı sistemiyle mi olur, başka türlü mü olur teknik araştırmalar sürüyor. Şam rejimine, 'bu alana girer veya müdahale edersen gereken yapılır' mesajı verilebilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber