Sağlıklı bir kahvaltı için yumurta ve kuruyemiş

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda uzmanlar, tahıllı ürünler yumurta ve kuruyemiş tüketilmesini öneriyorlar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Mayıs 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıklı bir kahvaltı için yumurta ve kuruyemiş

İngiltere'de yayımlanan Daily Mail gazetesi, güne zinde bir başlangıç yapmak için kahvaltıda tüketilmesi gereken besinleri derledi. Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda tüketilen bu besinler, konsantrasyonu artırıyor, hafızayı güçlendiriyor, uykulu hali atmaya ve kas fonksiyonlarını geliştirmeye yardımcı oluyor.

- Karbonhidratlar: Kahvaltıda tüketilen tam tahıllı ekmekler, yulaf ve müsli gibi karbonhidratlar sindirimi uzun süren besinler olduğu için sürekli bir enerji kaynağı sağlar ve zinde kalmaya yardımcı olur. Bu besinler ayrıca şişkinliği önler.

- Yumurta: Yüksek protein, yağlar ve vitaminle yüklü yumurta beyin gelişimi için önemli olmasının yanı sıra gün boyu enerji de sağlıyor.

- Kuruyemiş: Enerji salımını yavaşlatan kuruyemiş, uzun süreli tokluk hissi sağlar.

- Fıstık ezmesi: Protein ve potasyumla yüklü fıstık ezmesi, tansiyon ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Günde iki kaşık yenmesi tavsiye edilen fıstık ezmesi, uzun süre tokluk sağlıyor.

- Avokado: C, E, B6 gibi 20 çeşit vitamin içeren avokado, göz sağlığı ve sindirim sistemi için oldukça yararlı.

- Muz: Yüklü miktarda potasyum içeren muz, konsantrasyonu artırıyor.

- Ispanak: Kahvaltıda yenilen ıspanak, yüklü B vitamini içeriğiyle kısa süreli hafıza ve zihinsel yeteneklerini artırmaya yardımcı olur.

- Greyfurt: İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini bulunan greyfurt, sabahları uyanmaya yardımcı olurken enerji düzeyini artırıyor ve iştahı azaltıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber