2 bin hakim ve savcının görev yeri değişecek

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), yargı teşkilatında kapsamlı değişikliklere neden olacak 2015 yılı ana kararnamesinin (yaz kararnamesi) hazırlıklarında sona geldi. Kararname ile adli ve idari yargıda 2 bin dolayında hakim ve savcının görev yerinin değiştirileceği ifade ediliyor.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 26 Mayıs 2015 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 bin hakim ve savcının görev yeri değişecek

HSYK'nın, bazı illerde yoğunlaştığı belirtilen 'paralel yapı'ya yakın hakim ve savcıları, kararnameyle farklı illere dağıtacağı belirtiliyor.

HSYK 1. Dairesi'nin, yaz kararnamesine son şeklini haziran ayının ilk haftasında vermesi bekleniyor. Hakim ve savcıların görev yeri değişikliğine ilişkin tercihlerini alan HSYK 1. Dairesi, 2 Haziran'a kadar kararname kapsamına giren yargı mensuplarını e-posta ya da SMS ile bilgilendirecek. Bu bilgilendirme kesin olmayacak. Yargı kaynakları, listede bulunan bazı hakim ve savcıların 'ihtiyaç veya hizmet gereği' yerinde kalabileceğini, bazı hakim ve savcıların da bilgilendirme olmaksızın atanabileceğini belirtiyor. Kararnamenin, en geç 16 Haziran 2015'te yayımlanması bekleniyor.

Fevzi ÇAKI R

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber