Yüzde 95 Kur'an'ı Kerim'in manasını merak etmiyor

Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Başkanı Abdurrahman Katlan: Toplumumuzun üçte ikisi Kur'an'ı Arapça olarak okumasını bilmiyor. Yüzde 95'i Kur'an'ı Kerim'in manasını merak etmiyor. Sadece yüzde dördü Allah'ın mesajını merak edip okuyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mayıs 2015 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüzde 95 Kur'an'ı Kerim'in manasını merak etmiyor

Kısa adı KAB olan Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Başkanı Abdurrahman Katlan, Akdeniz bölgesel yayın yapan radyosu Beyzade Fm'in canlı yayın konuğu oldu.

Mustafa Kemal Üniversitesinden Prof. Dr. İbrahim İbrahim Kürtül ile beraber,"Gönül İklimi" programında Ayhan Gümüşsoy'un sorularını yanıtlayan Abdurrahman Katlan, Türkiye'de 12 il ve 2200 kişi ile yüz yüze görüşme yaparak, Toplumumuzun Kur'an ile bağlantısı nedir? diye bir anket çalışması yaptıklarını belirterek, Kur'an-ı Kerim ile ilgili yapılan ilk ve tek anket ile, toplumun yüzde 94'ü evinde Kur'an-ı Kerim bulundurduğu, evinde meal olanların oranının yüzde 78 olduğu, ancak"Kur'an-ı Kerim'i Arapça olarak okuyabiliyor musunuz? Diye sorduğumuzda, toplumun üçte ikisi Arapça olarak okumayı bilmediğini. Esas bize yön veren anketin sonuç cümlesi ise "Kur'an'ın anlamını, Allah'ın size gönderdiği son mesajı, hiç merak ettiniz mi?"diye sorduğumuzda yüzde beşin altında yüzde dört insanımız hiç merak etmemiş sonucu bizi derdinden üzdü ve bu çalışmaları yapmamıza vesile oldu" dedi.

Katlan; "Yüzde 99'u Müslüman olduğu iddia edilen toplumumuzun yüzde 95'i Kur'an'ın manasını merak etmemiş. Bu sonuçlar ışığında Kur'an'ın Anlamı ile Buluşmak Platformu oluşturduklarını ve hemen tüm illerde temsilciliklerinin bulunduğunu kaydetti.

Son olarak Kur'anı yavaş yavaş anlayarak okumanın öneminden bahseden Abdurrahman Katlan, Allah Teala'nın gönderdiği son mektup son mesajı Kur'an-ı Kerim'in toplumda muhakkak okunması, anlaşılması, anlaşılırken de yaşanması ve insanlara ulaştırılması gerektiğini belirterek, Kuran'ı temsil ve tebliğ etmeye çalışarak, duruşumuz ile sahiplenirsek Allah Teala'nın rıza ve ikramlarına kavuşmuş olacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber