Trafik kazasının tazminatıyla eğitime katkı

Antalya'nın Demre ilçesinde 2013 yılında bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren kişinin ailesi, kazanın ardından açılan davadan kazandıkları tazminatla anaokulu yaptıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2015 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik kazasının tazminatıyla eğitime katkı

Demre ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Salih Kaplan'ın anısına yaptırılacak okulun protokolü imzalandı.

Demre'de 2013 yılında bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Salih Kaplan'ın ailesi, araç sahibine açtıkları tazminat davasını kazandı.

Kazandıkları tazminatı merhum Kaplan'ın adını yaşatmak için kullanmaya karar veren Salih Kaplan'ın eşi Semra Kaplan, Bozdağ mevkisinde anaokulu yaptırmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdu. İncelemeler sonucu okulun yapımına onay verildi.

Demre Kaymakamlığında düzenlenen protokol töreninde konuşan Vali Muammer Türker, protokol törenlerinin normalde makamında yapıldığını ancak bu anlamlı davranışı duyunca Demre'ye gelmeye karar verdiğini anlattı.

Türk insanının kendisinin ya da büyüklerinin adını yaşatmak, aynı zamanda bölgede yaşayan insanlara fayda sağlayacak hayır yapmak için seferber olduğunu ifade eden Türker, "Anaokulu yapımı konusunda başlarına talihsiz bir kaza gelmiş ailenin başkalarının çocuklarının okuması için attıkları adıma şahitlik ediyoruz. Ben kendilerine bunun için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eşinin anısına okul yaptırmayı uzun süredir düşündüklerini kaydeden Semra Kaplan ise çocukların yetişmesinde küçük de olsa katkı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını söyledi. Eşinin çocukları çok sevdiğini anlatan Kaplan, "Sayın Valim, protokolün makamınızda imzalanacağını düşünmüştüm ama siz buraya kadar gelerek bizi sonsuz mutlu ettiniz" dedi.

Konuşmaların ardından okul protokolü imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber