485 il göç uzman yardımcısının görev yeri belli oldu

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün il göç uzman yardımcıları kurası, noter huzurunda çekildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2015 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
485 il göç uzman yardımcısının görev yeri belli oldu

Genel Müdürlük tarafından sınavda başarılı olan 485 il göç uzman yardımcısının görev yapacağı illerin belirlenmesi için bilgisayar ortamında kura çekimi gerçekleştirildi. Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros, kura çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, yeni bir kurum olduklarını söyledi. Kurumun önemine işaret eden Toros, illerdeki yabancılar şube müdürlüklerince yürütülen tüm iş ve işlemlerin artık il göç idareleri tarafından yapıldığını aktardı. Türkiye'nin tarih boyunca birçok kez göç aldığını dile getiren Toros, bu göçmenlere sahip çıkıldığını vurguladı.

Dünyanın birçok ülkesinden Türkiye'ye gelerek yerleşen düzenli göçmenlerin yanı sıra düzensiz göç akınlarının da yaşandığını anlatan Toros, bu düzensiz göçler sırasında hayatını kaybedenlerin sayısının azımsanmayacak kadar yüksek olduğunu belirtti.

"Göç uzmanı kardeşlerime 'Yuvanıza hoş geldiniz' diyorum. Çok önemli sınavlardan geçerek bu kura çekimine hak kazandınız. Hepinizi tebrik ediyorum" diyen Toros, kurum çalışanlarının, ülkesini terk ederek yabancı topraklarda yaşam mücadelesi verenlere yardımcı olma noktasında önemli görevler üstlendiğini kaydetti.

KURA ÇEKİMİ

İl göç uzman yardımcılığına 16 bin 94 kişinin başvurduğu, bunlardan 9 bin 700'ünün yazılı sınava çağrıldığı ve bin 942'sinin sözlü sınava hak kazandığı bildirildi. Sınavda başarılı olan 485 kişinin görev yapacağı iller, Ankara 12. Noteri Lütfullah Ulugün'ün huzurunda bilgisayar programında çekilen kurayla belirlendi. Adayların, kura çekimi sırasında heyecanlı olduğu gözlendi. Kuradan sonra, adayların anlaşarak yer değişimi yapabilecekleri duyuruldu. Bunun üzerine, yerini değiştirmek isteyenler, kendilerine çıkan ve gitmek istedikleri illeri kağıda yazarak salon çıkışında bekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber