Eroğlu: Ormanları koruma konusunda dünyada bir numarayız

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Ormanları koruma konusunda dünyada bir numarayız. Dünyada orman varlığı azalıyor ama bizde orman varlığı son 12 yılda 9 milyon dekar arttı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2015 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: Ormanları koruma konusunda dünyada bir numarayız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dünyada orman varlığı azalırken Türkiye'de orman alanlarının son 12 yılda 9 milyon dekar arttığını söyledi.

Eroğlu, Konak Meydanı'nda Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü'nün "Kuş Cenneti ve Spil Dağı Milli Parkı Tabiatın İçinden" adlı fotoğraf sergisinin açılışına ve "Hayvan Haklarını Koruyoruz" etkinliğine katıldı.

Etkinlikte konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin tabiatını en iyi koruyan ülke olduğunu belirtti.

Türkiye'nin dünyada ormanları koruma konusunda da önemli yere sahip olduğuna dikkati çeken Eroğlu, "Dünyada orman varlığı azalıyor ama bizde orman varlığı son 12 yılda 9 milyon dekar arttı. Odun serveti de yüzde 20 arttı. Sulak alanlar arttı, tabiat parklarını koruyoruz. Milli park sayısı arttı. Şu anda 43 tane var. 203 tabiat parkı var" şeklinde konuştu.

"İzmir'e sürprizimiz olacak" diyen Eroğlu, kente çok sayıda mesire alanı kazandıracaklarına değindi.

Bakan Eroğlu, kış aylarında yaban hayvanların beslenmesine ayrı bir önem verdiklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

"12 yıldır ulaşılamayan bölgelere helikopterle sakatat bırakıyoruz. Bu bizim vazifemiz. Orman teşkilatımız yaban hayatındaki hayvanların su ihtiyacını karşılamak için su havuzları, göletler yapıyor. 2 bin 500 gölet yapıldı. Kışın da yem bırakıyoruz. 2003- 2014 yıllarında İzmir'de 10 bin yem bıraktık. Bunun dışında yaban hayatı geliştirme sahaları ilan ettik. Türkiye'nin yüzde 10'u yaban hayatı koruma alanı olarak ayırdık. Buralarda hiçbir faaliyete izin vermiyoruz."

Eroğlu, ayrıca sokak hayvanları ve yabani hayvanları için yemleme makineleri aldıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile birlikte fotoğraf sergisini açtı.

Bu arada Bakan Eroğlu'nun sergi alanını gezdiği sırada yanına gelen ve önünde diz çöken bir kişi, emekli olamadığını öne sürerek yardım talep etti. Yaşlı adamı ayağa kaldıran Eroğlu, gerekli yardımın yapılması konusunda yetkililere talimat verdi.

Eroğlu, daha sonra etkinlik kapsamında bir sokak köpeğine kimlik çipi takarak yavru bir köpeği de sahiplendirdi. Sokak hayvanları için tasarlanan "yemleme makinesi"ni de inceleyen Eroğlu, İzmirlilere sokak hayvanları için mama kabı dağıtarak, kuşlara yem attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber