İzmit'te 800 öğrenciye bisiklet dağıtıldı

İzmit Belediyesi tarafından 4 yıl önce başlatılan, Türkiye ve Avrupa'da bile örneği olamayan bisiklet dağıtım organizasyonunda, 800 öğrenciyi daha bisikletle buluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2015 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmit'te 800 öğrenciye bisiklet dağıtıldı

Türkiye'de ve Avrupa'da örneği olmayan bir organizasyon gerçekleştiren İzmit Belediyesi, 4 yıl önce başlattığı bisiklet dağıtım törenlerini sürdürüyor. Son 4 yılda yaklaşık 20 bin 200 bisiklet dağıtarak bu alanda Sağlık Bakanlığı'na da örnek olan İzmit Belediyesi son olarak 800 öğrenciye daha karne hediyesi olarak bisiklet dağıttı.

İzmit Cephanelik Spor Tesisleri'nde gerçekleşen dağıtım törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, belediye başkan yardımcıları, protokol davetlileri, okul yöneticileri, aileler ve bisiklet dağıtılacak 5. sınıf öğrencileri katıldı.

Törende konuşan Başkan Dr. Nevzat Doğan, öğrencilerin coşkusuna katkı sağlamaktan mutlu olduklarını dile getirerek, "Çocuklarımızın güldüğünü, cıvıltısını hissetmek, onları mutlu görmek herhalde bir annenin, bir babanın ya da onları evladı gibi gören bir belediye başkanının en mutlu olduğu andır. Çağdaş Dünya, Avrupa 30 yıldır bisikleti hayatının içine soktu. Onunla yatıyor, onunla kalkıyor. Arabadan çok bisiklete biniyor. Hani biz çağdaştık. Hani biz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyetlere gidecektik. Atlamışız" dedi.

Organizasyonun Türkiye ve Avrupa'da bile benzerinin olmadığını söyleyen Doğan, "İlk kez bu kadar yüksek sayıda bisiklet dağıtılıyor. Allah'ın izni ile bunlar devam edecek. Bereket var ülkemizde. 6. sınıflara tabletle, 5. sınıflara da bisikletler devam edecek. Yurttaşlık bu, çağdaşlık bu. Lafla olmuyor. Bizim evlatlarımız neden eksik kalsın. Tüm evlatlarımız bu bisikletleri kazasız, belasız günlerde kullansınlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 800 öğrenci bisikletlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber