Bir tüketici günde 160 kez mobil cihazına dokunuyor

"Arama trendi artık mobile kayıyor. Bir tüketici günde 160 kez mobil cihazına dokunuyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2015 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir tüketici günde 160 kez mobil cihazına dokunuyor

Google Türkiye Perakende ve Teknoloji Endüstri Direktörü Mehmet Keteloğlu, arama trendinin artık mobile doğru kaydığını, bir tüketicinin günde 160 kez mobil cihazına dokunduğunu söyledi.

Analytics Center tarafından düzenlenen, iş ve teknoloji dünyasının liderlerini buluşturan büyük veri konferansı smartcon'da konuşan Keteloğlu, arama trendinin artık mobile doğru kaydığını, bir tüketicinin günde 160 kez mobil cihazına dokunduğunu kaydetti.

Artık tüketicinin karar verdiği, istediği kanaldan arama yaptığı bir döneme geçildiğini anlatan Keteloğlu, bunun pazarlamacılar için çok önemli olduğunu ifade etti.

Keteloğlu, Google olarak tüketicilerin internette gezdiği, aradığı şeylerin üzerinden bıraktığı izleri kullanarak, daha aramaya başlamadan farklı trendlerin tüketicinin önüne gitmesine yardımcı olduklarını anlattı.

"Artık interaktivite var" diyen Keteloğlu, tüketicilerin bir arabanın rengini ya da o arabayı 360 derece döndürerek farklı açılardan bakarak seçimlerini daha bilinçli yapabildiğinin altını çizdi.

- "Bu yıl 60 milyonun üzerinde yolcu taşımayı hedefliyoruz"

THY İş Zekası Müdürü İbrahim Emül ise THY'de alt şirketlerle birlikte yaklaşık 40 bin çalışanın olduğunu, bunlardan 10 bininin uçucu hizmet verdiğini söyledi.

Bu yıl 60 milyonun üzerinde yolcu taşımayı hedeflediklerini bildiren Emül, 110'a yakın ülkeye uçuş gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

10-15 yıl önce dünya havacılığının ağırlık noktasının pasifik üzerinde olduğu bilgisini veren Emül, 2020'li yıllarda bunun Türkiye üzerine kaymasının beklendiğini kaydetti.

İstanbul'da günlük bin 250 civarında uçuş gerçekleştiğini vurgulayan Emül, havacılık sektöründeki en büyük gider kaleminin yakıt olduğunu ifade etti.

- "Veri yeni dünyanın petrolü konumunda"

Analytics Center EMEA kurucularından Hamit Hamutçu da verinin yeni dünyanın petrolü konumunda olduğunu ve beraberinde getirdiği fırsatların mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Analytics Center EMEA kurucularından Çağlar Göğüş ise dünyada endüstriyel anlamda veri analiziyle desteklenen bir devrimin başladığını belirterek, "Almanya, ABD ve Çin gibi ülkelerde bu dönüşüm devlet politikası haline getirilmiş durumda. Üretim verimliliğinden, ürün çeşitliğinin artırılmasına, lojistik planlamasından iş güvenliğine birçok anlamda analitik yetkinlikleri kullanarak endüstride bir sonraki seviyeye geçilmeye çalışılıyor" dedi.

Araştırmalara göre veri ile ilgili alanlarda bu yıl global olarak ortaya çıkacak iş gücü ihtiyacının yalnızca üçte birinin karşılanabileceği bilgisini veren Göğüş, şunları kaydetti:

"Bu da bize aslında yeni başlayan bir yarışın içinde olduğumuzu gösteriyor. Türkiye olarak sahip olduğumuz geniş iş gücü potansiyelini bu alana başarılı olarak kanalize edebilirsek, büyük bir fırsat elde edebilir, bu alanda söz sahibi ülkeler arasında yer alabiliriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber