Müftüden uyarı: Sosyal medya bıçak gibidir

Sosyal medyanın toplumda farklı kullanıldığını ve geçtiğimiz Cuma vaazında bu konuya değinildiğini belirten Manavgat İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Bence sosyal medya bir bıçak gibidir. Nasıl kullanırsanız ona göre etkisi olur" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2015 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müftüden uyarı: Sosyal medya bıçak gibidir

Sosyal medyada iyi şeyler paylaşılmasının güzel olduğunu belirten Manavgat İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Ayet, hadis, İslamın emirlerinin paylaşılmasında bence mahsur yok, güzel. Ama bazı mahremler paylaşılıyor. Aile ortamında olmayacak şeyler dışarı ile paylaşılıyor. Mesela bizim geleneklerimizde bir şey var. 40'ı çıkmayan çocukları evden dışarı çıkarmazlardı. Ama şimdi bakıyoruz ki çocuk hastanede yeni dünyaya geliyor, evden çıkmayı bırakın, sosyal medyayla bütün dünyayı dolaşmış oluyor çocuk. Bunlara da dikkat etmek lazım. Çok özel ortamların paylaşılmaması lazım. Mahrem şeylerin paylaşılmaması lazım" dedi.

Sosyal medyada insanların menfaatine, birlik ve beraberlik için İslamın mesajlarının kullanılmasının uygun olduğunu ifade eden Müftü Yaşar, "İnsanlar tebrikleşmeli bayramlarda. Ama tabi zaman zaman bu mesajlar reklam amaçlı mesajlar. İnsan tabi ki bayramlarda sevdikleri ile mesajlaşmalı ama bir ölçü içerisinde olmalı diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber