İlkokulda tehdit karakolda bitti

Antalya ilkokul öğrencilerinin 'aşk oyunu' karakolda bitti. 11 yaşındaki 3 çocuk arasındaki oyun, sosyal medya hesabı hırsızlığı ve tehdit iddialarına dönüşünce hem savcılık hem de milli eğitim soruşturma başlattı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Mayıs 2015 17:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İlkokulda tehdit karakolda bitti

ANTALYA'daki bir İlkokulun 5'inci sınıf öğrencileri arasında yaşanan 'aşk oyunu' karakolda sona erdi. Öğrencilerin kendi aralarında başlatıp, sosyal medya hesabı hırsızlığı ve tehdit iddialarına dönüşen olaya aileler ve okul yönetimi de karışınca yaşananlarla ilgili hem savcılık hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.

ŞİFRENİ BANA VERECEKSİN

11 yaşındaki iki öğrencinin başrolünde olduğu olaylar serisi bir kız öğrencinin aynı sınıfta okuyan erkek arkadaşına mektup yazması ile başladı. Mektuptan haberdar olan yine aynı sınıftaki olan bir erkek öğrenci teneffüs saatinde mektubu kız öğrencinin çantasından aldı. Mektubu okuyan erkek öğrenci iddiaya göre kıza, "Facebook şifreni bana vereceksin. Yoksa seni öğretmene şikayet ederim" diyerek tehdit etmeye başladı.

PAYLAŞIMLAR YAPTI

Tehdit karşısında korkuya kapılan kız öğrenci sosyal paylaşım şifresini sınıf arkadaşına verdi. Şifreyi alan erkek öğrenci yine iddiaya göre kızın hesabından özel içerikli paylaşımlar yapıp, kızın arkadaşlarına direk mesajlar atmaya başladı. Olay bir süre sonra sınıf öğretmenine ulaştı. Yaşananların ciddiyetini anlayan öğretmen, kız öğrencinin polis memuru olan babası ile annesini okula çağırarak görüşme yaptı.

OKUL YÖNETİMİ GİZLEDİ

Sınıf öğretmeninin kendilerine, "Kızınız sınıftaki bazı erkek öğrencilerle yazışmalar yapıyor ve diğer arkadaşlarına kötü örnek oluyor. Kızınıza disiplin cezası vereceğim" dediğini belirten anne, "Yaptığımız görüşmede kızımın tehdit edilerek Facebook şifresinin zorla alındığını bilmiyordum. Eve gidip kızımla görüşünce bu gerçek ortaya çıktı. Ancak okul yönetiminin bunu neden gizlediğini daha sonra öğrendik" dedi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Kızlarının Facebook şifresini alan erkeköğrencinin okul aile birliği başkanının oğlu olduğunu belirten kız öğrencinin annesi, "Benim kızım da hatalı olabilir ancak böyle bir şeyin örtbas edilmeye çalışılması kabul edilemez. Tehditle şifre almak ne demek? Biz sorumlu öğretmen hakkında görevi kötüye kullanma ve suçu bildirmeme şikayetinde bulunduk. Zaten milli eğitim müdürlüğü de soruşturma başlattı" diye konuştu.

KIZIMI OKULDAN ALDIM

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan baba ise şöyle dedi: "Olay sonrası bazı sendikalar bizi arayıp şikayeti geri çekmemizi istedi. Bu süreç içinde soruşturmacı olarak okul müdürü atandı. Biz buna itiraz ettik ve soruşturmacı değiştirildi. Olaylar nedeniyle kızımın psikolojisi bozuldu. Biz de kendisini o okuldan aldık. Şimdi süreci yakından takip ediyoruz." Yaşanan olaydaki diğer taraflar soruşturmanın devam ettiğini belirterek açıklama yapmak istemediklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber