27 Mayıs 2015'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2015 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
27 Mayıs 2015'ten önemli gündem başlıkları

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve beraberindeki yeni atanan kaymakamları kabul edecek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na veda ziyaretinde bulunacak.

(TBMM/10.00-11.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüşecek. Kılıçdaroğlu, partisinin Lüleburgaz ve Çanakkale'de düzenleyeceği mitinglere katıldıktan sonra Biga, Çan ve Yenice ilçelerinde halka hitap edecek.

(TBMM/11.30/Kırklareli/14.00/Çanakkale/16.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, silahlı saldırı sonucu öldürülen Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız için düzenlenen törene ve cenaze namazına katılacak.

(Bursa/12.00/13.08)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda konuşma yapacak.

(İzmir/16.30)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sincan Temelli'deki sosyal konutlar için Selim Sırrı Tarcan Spor Salonundaki kura törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

4- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere Letonya'ya hareket edecek, Letonya Parlamento Başkanı İnara Murniece ile görüşecek.

(İstanbul/11.45/Riga/16.00)

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Torul toplu açılış töreni ile Şiran atık su ve içme suyu arıtma tesisleri toplu açılış törenine katılacak, iş adamları, STK üyeleri, öğretim görevlileri, şehit aileleri ile sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yapacak.

(Gümüşhane/14.00-18.30/Trabzon/21.00)

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 42. İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak, toplantıya gelen bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapacak.

(Kuveyt)

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Turkuaz tekstil işçileriyle söyleşi gerçekleştirecek, Karşıyaka İmam Hatip Lisesi Ortaokul konferans salonu açılışını yapacak, Serinhisar'da park temel atma töreni ve Yatağan'da alt yapı temel atma törenine katılacak, Organize Gümrük Binasının açılış töreninin ardından organize bölgesindeki işçilerle sohbet toplantısı yapacak.

(Denizli/09.00-16.30)

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali Yeni Yatırımı Kredi Sözleşmesi imza ve temel atma törenine katılacak.

(Ankara/09.30)

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Siirtliler Derneğinde kahvaltılı programa katılacak, Sur ilçesinde esnafı ziyaret edecek, muhtarlarla yemekli toplantıda bir araya gelecek, Bağıvar ve Karpuzlu mahallelerine ziyarette bulunacak.

(Diyarbakır/09.00-14.30)

10- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mahmudiye'de Arap Atı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezi ve TİGEM Anadolu İşletmesi ile Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış törenlerine katılacak.

(Eskişehir/11.50/Bilecik/14.00)

11- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Rumelifed üyeleriyle bir araya gelecek, inovasyon haftası etkinliklerine, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın cenaze törenine katılacak, Ovaakça'da esnafı ziyaret edecek, Orhangazi'de toplu açılış ve temel atma törenlerine katılacak ve Osmangazi'de esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Bursa/09.00-17.30)

12- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret edecek, Kızılcahamam ve Kazan ilçelerine gidecek.

(Ankara/12.00/14.00/14.45)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Maçka'da sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleriyle kahvaltıda biraraya gelecek, Arsin'de miting düzenleyecek, Fatih Sanayi Sitesinde esnafı ziyaret edecek, Gençlik Kolları motivasyon toplantısına, engelliler resim müzayedesine, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleriyle "Yaza Merhaba" partisine katılacak, TİSAD üyeleriyle buluşacak, TTSO Meclis Üyeleri Meslek Odaları Toplantısı'nda bulunacak.

(Trabzon/10.30-21.30)

14 - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda, Roman Dernekleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek, Esenyurt'ta Collins İlköğretim Okulu ve Necmi Kadıoğlu Ortaokulu temel atma törenleri ile Bağcılar'da Adıyamanlılar Vakfındaki toplantıya katılacak, Cevizlik Sosyal Tesisleri'nde Eğitim Bir-Sen üyesi kadın öğretmenlerle buluşacak.

(İstanbul/10.00/20.00)

15- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kozyatağı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/ 10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

EKONOMİ

1- TÜİK, mayıs ayına ilişkin Ekonomik Güven Endeksi ile mart ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi finalinde Ukrayna'nın Dnipro takımıyla İspanya'nın Sevilla ekibi, Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadyum'da karşılaşacak.

(Varşova/21.45)

2- Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yeni başkanı Ankara'da yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında seçilecek.

(Ankara/11.00)

3- Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi son maçlarında Pınar Karşıyaka ile Banvit, Fenerbahçe Ülker'le Galatasaray Liv Hospital karşı karşıya gelecek.

(İzmir/18.45/İstanbul/21.00)

4- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hafta sonunda yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/14.00)

5- Futbolda Spor Toto 3. Lig 3. Grup play-off finalinde Ankara Demirspor ile Sakaryaspor, İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İzmir/19.30)

6- Hentbol Erkekler Süper Lig play-out turunda İstanbul Anafen Koleji-Ankara İl Özel İdare, Gençlerbirliği-Antalyaspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor-Selçuklu Belediyespor maçları oynanacak.

(İstanbul/Ankara/İzmir/15.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber