Kılıçdaroğlu: Bize güvenin oyunuzu verin

CHP'nin bütün değerlere saygı gösterecek bir parti olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "CHP'yi 77 milyon yurttaşı kucaklayan ve bu ülkenin sorunlarını çözmeye kilitlenen bir siyasi parti olarak görün" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Mayıs 2015 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Bize güvenin oyunuzu verin

Meriç Tafolar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere 12 gün kala kararsız seçmenlere seslendi. Kılıçdaroğlu, önceki gün özel uçağında bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulundu. Seçimlere 12 gün kala kararsız seçmen sayısının önceki seçimlere oranla daha yüksek olduğunun anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

'4 yılda yapacağız'

"Kararsız seçmenler, aslında Türkiye'nin sorunlarını bilen, gören ve ülkenin geleceği açısından da kaygı duyan seçmenler. Onlara şunu söylemek isterim: 13 yıllık kredinizi o kadar kötü kullandılar ki, bütün değerlerinizi sömürerek sizi istismar ettiler. Ülkeyi ayrıştırdılar, bütün komşularımızla ilişkilerimizi bozdular, her şeyi kişisel ihtirasları uğruna yaptılar. Onlara şunu söylüyorum. CHP'deki değişimi görüyorsunuz. Bütün değerlere CHP'nin saygı göstereceğini biliyorsunuz. İşsizlikle, yoksullukla, yasaklarla, mücadele konusunda kararlı bir CHP görüyorsunuz. 77 milyon yurttaşı kucaklayan ve bu ülkenin sorunlarını çözmeye kilitlenen bir siyasi parti olarak görün CHP'yi.

13 yıllık krediden bir sonuç alamadınız ama 4 yılda çok şey alacaksınız bunu vermek istiyorum. 4 yılla, 13 yıllık süreyi kıyaslayacağız. Kendi içinde barışık, dünyayla ilişkileri geliştiren, herkesin kendi yaşam tarzına saygı gösteren bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. O nedenle vatandaşlarımızdan oy istiyoruz. CHP'ye karşı geçmişteki algılar nedeniyle mesafeli duran vatandaşlar var. O vatandaşlarıma sesleniyorum. Senin inancını, yaşam tarzını asla siyasete malzeme konusu yapmayacağım. Seni bu ülkenin onurlu bir yurttaşı olarak kucaklayacağım. Oy vermesen bile ben senin sorunlarını çözeceğim.

'Kıyaslayıp göreceğiz'

Öyle taahhütlerde bulunuyorum ki, bir yıl içinde üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözeceğim. Hiçbir siyasi partinin vaat etmediği bir vaattir bu. 4 yılın sonunda hiçbir ailenin geliri 720 TL'nin altında olmayacak. İlk Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla asgari ücret net bin 500 TL olacak. Bunlar belki hiçbir siyasal partiden duymadığınız sözler. 27,5 yılını devlete veren, devletteki asıl işi de bu olan bir kişiye güven bekliyorum. Güvensinler, oylarını versinler. 13 yılın sonunda ne oldu, 4 yılın sonunda ne olacak hep beraber göreceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber