Terleme sorununa 15 dakikada çözüm

Havaların ısınmasıyla birlikte aşırı derecede terleme sorunu yaşayanlara yaz mevsimini rahatça atlatabilmelerini sağlayan terleme tedavisi yapılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2015 10:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Terleme sorununa 15 dakikada çözüm

Terlemenin son derece normal hatta faydalı bir vücut fonksiyonu olduğunu söyleyen Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Yücel Sarıaltın terleme sorununa pratik bir şekilde çözüm sağlayan uygulamanın ayrıntılarını anlattı. Sarıaltın, bazı kişilerde ter bezleri fazlaca çalıştığını ve gereğinden fazla bir terleme durumu oluşturduğunu söyledi. Özellikle avuç içleri, koltuk altları ve ayak tabanlarındaki aşırı terleme durumlarının, kişilerin sosyal ortamları içerisinde sorun yaşamalarına sebep olduğunu belirten Sarıaltın, ''Sürekli nemli kalan bu bölgelerin görsel olarak sorun çıkarmasının yanı sıra bakteri oluşumunu hızlandırarak koku yapması en istenmeyen durumlardır. Artık havaların da ısınmasıyla, kliniklerimize gelerek aşırı terleme sorunlarını çözümlediğimiz pek çok hastamız bulunuyor" dedi.

"BOTOKSLA TERLEMENİN ÖNÜNE GEÇİN"

Aşırı terleme sorunu olan avuç içi, ayak tabanı veya koltuk altı gibi alanlara, botoks uygulaması yaparak, 15 dakikalık bir seansla bu sorunların önüne geçebildiklerini söyleyen Op. Dr. Yücel Sarıaltın, uygulamanın herhangi bir zararının olmadığını, hatta fiziksel ve psikolojik olarak bu sorunu yaşayan herkesi son derece rahatlattığını belirtti. Sarıaltın, "Sosyal konumu zedeleyen aşırı terleme, pek çok insanda özgüven kaybına da neden oluyor. Çoğu insan diledikleri kıyafeti giyemediklerinden yakınıyorlar. Koltuk altlarına konulan pedler ya da aşırı terleme sorunu için üretilmiş farklı materyallerden de memnun olmadıklarını dile getiriyorlar. Oysaki botoks uygulaması son derece pratik ve konforlu bir uygulama" diye konuştu.

"TER BEZİ KASLARINA BOTULİNUM TOKSİN"

Uygulamanın detaylarını anlatan Sarıaltın "Fazlaca terleyip sorun çıkartan söz gelimi koltuk altlarına bir miktar botulinum toksin enjekte ediyoruz. Bu bakteri ter bezi kaslarının geçici olarak işlem yapmasını engelliyor yani terleme fonksiyonu devre dışı bırakılıyor" dedi ve uygulama sonrası derhal sosyal hayata geçiş yapılabileceğinin ve özgürce hareket edilebileceğinin de altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber