Yıldırım: Havalimanı açılışına Demirtaş'ı da davet ettim

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Hakkari-Yüksekova Havalimanı açılışına HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da davet ettiğini söyledi.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Mayıs 2015 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım: Havalimanı açılışına Demirtaş'ı da davet ettim

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtlıyor.

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Saha önceki seçimlere daha sakin. İki ihtimal var bana göre: Birinci, vatandaşlar kararını vermiş, heyecan macera peşine takılmıyor. İkincisi, bir senede üçüncü seçimi yapıyoruz, vatandaş seçim yorgunu. Biz bu sakinliği normal karşılıyoruz. Son güne kadar kararsızlar olur. Sandığa gitmeme protesto anlamına gelir, Türkiye'de böyle bir durum söz konusu değil. Bir oy deyip geçmeyelim. Bir oy bazen seçimi kaybetmeye de kazanmaya da neden olabilir.

Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynayanlar var. Bunlara fırsat vermemek için milletimizin sandığa gidip milli irade her şeyin devasıdır diyerek mührünü vurması gerekir.

(HDP'nin barajı aşıp aşamayacağı) Biz kendi işimize bakarız. Barajı geçebilmek onların derdi olsun. AK Parti Türkiye'ye çok şey kazandırdı. Türkiye'nin hızlı tren özlemini gerçeğe dönüştürdük.

HDP ülkeyi seviyorsa, orayı kalkındıracak hizmetlerin engellenmesine ses çıkarmalı. Türkiye partisi olmak lafla olmuyor. Demirtaş'ı davet ettim, gelemez. Hakkari milletvekilisin, buyur bu gurura sen de ortak ol dedim. Geleceksin kardeşim. Orada sana ayıp yapan olursa en önce karşısına ben çıkarım.

Çözüm sürecinin sahibi iktidardır. Geldiğimiz noktada silahlar bırakılmadı. Kobani olaylarının sorumluluğu Demirtaş'ın omuzundadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber