Erdoğan: Başkanımız dolmuş taksiyle mi gidecek?

Diyanet İşleri Başkanı'na "Biz bu makamın yıpranmasına tahammül edemeyiz" dediğini aktaran Erdoğan, makam aracı polemiğine ilişkin "Vatikan en lüks araçlara binecek. Yeri geldiğinde Alitalia bir uçağı onun emrine amade kılacak. Bizim Diyanet İşleri Başkanımız tarifeli uçakla veyahut da dolmuş taksiyle mi gidecek?" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2015 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Başkanımız dolmuş taksiyle mi gidecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Adnan Menderes ve arkadaşları bu millete hizmet etti, bu milletin geleceği için mücadele verdi. Onlar asla bu millete tepeden bakmadı. Hayatları pahasına milletin yanında olmaktan milletle yol yürümekten vazgeçmediler. Darağacına çıkarken bile milletin gönlündeki sevgi tahtında bir basamak daha yükseliyordu" dedi.

Aydın İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılan Erdoğan, 7 Haziran seçimlerine dikkat çekerek, demokrasinin önemli bir dönüm noktasından geçtiğini belirtti. Erdoğan "Efeler yine yeter söz milletindir diyor mu? Bugün efeler yine yeter söz de karar da milletindir diyor mu?" diye sordu.

Toplam yatırım tutarı 391 trilyon olan 84 ayrı eserin açılışını yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, eğitimde tüm ilçelere yayılan anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye kadar 37 ayrı okulun resmi açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Erdoğan, Kuşadası'nda 150 yataklı devlet hastanesi, Gaziemir'de 400 yataklı devlet hastanesinin daha önce tamamlandığını belirterek, Söke'de ağız ve diş sağlığı merkezinin açıldığına işaret etti. 3 adet köprülü kavşağın. içme suyu, yağmur suyu projeleri gibi altyapı projelerinin inşasının tamamlandığını bildiren Erdoğan, bu eser ve hizmetlerin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Erdoğan, 27 Mayıs'ın anlamlı bir gün olduğuna dikkati çekerek, "27 Mayıs o kara yılın 55. yıl dönümü 14 Mayıs 1950'de başlayan bir demokrasi şöleni 27 Mayıs 1960 da kesintiye uğradı. 16, 17 Eylül 1961 tarihinde de milletin üç adamı içinizden biri Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüşdü Zorlu idam edildi" diye konuştu.

"Yuh" çeken kalabalığa Erdoğan, "Gelin bu yuhlarınızı 7 Haziran'da sandığa gömün" dedi.

Şehitleri rahmetle yad ettiklerini ve hep rahmetle yad edileceklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama onlara darbe yapanlar, onları idam edenler hatırlanmıyor. hatırlansa da başka türlü anılıyor. Niçin biliyor musunuz? Çünkü Adnan Menderes ve arkadaşları bu millete hizmet etti, bu milletin geleceği için mücadele verdi. Onlar asla bu millete tepeden bakmadı. Hayatları pahasına milletin yanında olmaktan milletle yol yürümekten vazgeçmediler. Aslında darağacına çıkarken bile milletin gönlündeki sevgi tahtında bir basamak daha üste yükseliyordu Kendisine darbecileri, cuntacıları, vesayetin yol arkadaşlığını seçenler daima kaybetmeye mahkum oldu."

Erdoğan, "Aydın her zaman demokrasinin yanında, milletin adamlarının yanında yer aldı. İnanıyorum ki bundan sonra da Aydın'ın tarihi aynı olacaktır" dedi.

- "Dün Adnan Menderes için hazırladıkları sonla bugün bizi tehdit ediyorlar"

Erdoğan, Menderes için hazırladıkları sonla tehdit edildiklerini söyledi. Erdoğan, "Ne diyorlar 'sonunuz Menderes gibi olacak' diyorlar. Halbuki ölümsüzlüğü tadanlara ölüm ne yapabilir ki. Bununla yetinmiyor Mursi'ye istenen idam cezasın gönderme yaparak resmimi üste koyarak altına yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanına idam diye başlık atıyorlar. Onlar bilmiyorlar ki Menderes gibi bir son bizim için şereftir. Onlar bilmiyorlar ki şehitler ölmez hem Allah'ın indinde hem milletin gönlünde şehitler ebediyen yaşarlar" ifadesini kullandı.

Bu milletin kendisine hizmet edeni asla unutmadığı gibi ihanet edenleri de asla unutmayacağını bildiren Erdoğan, "Milletimiz çok büyük mücadelelerle ve çok zor şartlar altında elde ettiği demokratik ve ekonomik kazanımlarına el uzatanı asla affetmez" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hacı Bektaş-ı Veli ne diyor? Her birimiz Hacı Bektaş Veli olalım. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Şimdi ben ilave ediyorum, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs 1958 tarihinde yapılan seçimlerin Türkiye'de gerçekleştirilen ilk özgür seçim olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Bu seçimlerde geçmişimiz için çok ibret verici geleceğimiz için de çok ümit verici gerçekten ilginç manzaralar yaşanmıştır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün de ülkemizin Doğu ve Güneydoğu illerinde bölücü terör örgütünün güdümündeki partiye oy vermeyecek olanları alçakça tehdit ediyorlar. Mektuplar göndererek, evlere giderek, afişler asarak tehdit ediyorlar" dedi.

Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 14 Mart 1950 günü seçimler yapılırken ihtiyar bir kadının kuyrukta bekleyenlere aldırmadan en öne geçtiğini, sırada bekleyenlerden itiraz edenler olunca bir gencin "Onun sırası geldi de geçiyor bile. Bırakın oyunu kullansın. Bu kuyruk 10 dakikalıktır ama ninemiz yarım asırdır bekliyor" dediğini aktardı.

Milletin uzun bir bekleyişin ardından gerçek anlamda ilk oyunu 1950'de kullandığına işaret eden Erdoğan, Kayseri'deki seçim manzaralarını aktaran bir gazete muhabirinin sandık başlarına koltukta, omuz başlarında gelen hastalar bile olduğunu söylediğini vurguladı. Muhabirin sandıkta oyunu kullandıktan sonra dönen bir köylü kadına reyine hangi tarafa verdiğini sorması üzerine "Allah'la benim aramdaki şeye sen ne karışırsın" yanıtını aldığını ifade eden Erdoğan, kadını ve erkeği ile tüm milletin oyuna sahip çıktığını söyledi.

Seçim günü Adana'daki durumu anlatan bir kişinin "İlk reyi kullanmak için yapılan yarışta birinciliği ama bir kadınla bir gözünden malul kocasına verdik. Üçüncülüğü de beşikteki bebeğini bırakıp gelen bir kadın aldı" dediğini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletimiz için 14 Mayıs günü bir bayramdı. Zonguldak'ta sandık listelerinde karışıklık olduğu için köy köy dolaşıp oy kullanacağı sandığı arayan kafilelere rastlanıyordu. Balıkesir'de, Bursa'da, Çanakkale'de oy verme oranının yüzde 98'lere ulaştığı yerler vardı. O gün, ülkenin pek çok bölgesinde yağan yoğun yağmura, çamura rağmen milletimiz kadınıyla, erkeğiyle sandık başına koşmuştu. 7 Haziran'da var mısınız buna? İhmal, yok. İhmal edenleri de uyarmanız lazım."

Seçimin ertesi günü İzmir'de seçim haberlerini veren gazetelerin, kısa sürede tükendiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Isparta'da orman muhafaza memurlarının bellerinde tabancalarıyla CHP'ye oy vermeyen köylüleri evlerini yıkmakla tehdit ettiği haberleri geliyordu. Ne kadar tanıdık değil mi? Bugün de ülkemizin Doğu ve Güneydoğu illerinde bölücü terör örgütünün güdümündeki partiye oy vermeyecek olanları alçakça tehdit ediyorlar. Mektuplar göndererek, evlere giderek, afişler asarak tehdit ediyorlar. Van'da bu partinin belediyesi musluklardan kan akan afişlerle milleti tehdit etmişti. Üzerlerine gidince, bir hafta sonra ben Van'daydım. Baktım ki o bilboardlar kalkmış, yerlerine normal su akan musluklar gelmiş. Bunlar, bu. Başka yerlerde sokak başlarına kendi destekledikleri partinin mensupları, bu mensupların dışındaki kişilerin girmesini yasakladıklarını söyleyen pankartlar asıyor. Siirt'te, Hakkari'de, Van'da bu sebeple vatandaşlarımız öldürüldü. Siirt'te muhtarı öldürdüler. O da Kürt'tü. Kürt, Kürt'ü öldürüyor. Nasıl oluyor bu iş? Bir köy korucusuna biz havalimanını açtığımız gün, Hakkari'de başına 10 kurşun sıkarak onu öldürdüler. O da Kürt o da Kürt. Bunlarda vicdan diye bir şey kalmamış. Ondan sonra utanmadan batıya geliyor başka konuşuyor. 6, 7, 8 Ekim tarihlerinde bütün Kürt vatandaşlarımızı sokağa davet eden sen değil miydin? 50 kişinin ölümüne neden olan sen değil miydin? Yasin Börü'yü 3. kattan atmak suretiyle bıçaklayarak, üzerinden de arabayla geçmek suretiyle 15 yaşındaki yavruyu şehit eden sen değil miydin, siz değil miydiniz? Bunlarda yalan meşrudur. Rahat rahat yalan söylerler. Abisi dağda, kendisi bağda. Daha sonra dağdan o da indi. Tamamıyla bölücü terör örgütünün içerisinde bunlar."

- "Sen, dedenden Kur'an-ı Kerim öğrensen ne yazar?"

Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın "Biz, Diyanet'i kaldıracağız" dediğine dikkati çekerek "Sen kimsin de Diyanet'i kaldırıyorsun?" dedi. Demirtaş'ın "Kabemiz Taksim" de dediğini aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunların CHP zihniyetinden farkı var mı? Onlar ne diyordu? 'Kabe, Arap'ın olsun, Bize Çankaya yeter' diyorlardı. Biz ne diyoruz? Bizim Kabemiz, Mekke'de. Farkımız bu. Burada dirliğimiz önemli, kardeşliğimiz önemli, dayanışmamız önemli ki bunlara gereken cevabı milletçe verelim. Bitmedi, 'Din derslerini kaldıracağız' diyor. Niye? Çünkü kendileri ateist bir yapı istiyorlar. İşte, Diyarbakır'dan sözde bir müftüyü aday yaptılar. Bu sözde müftü ne diyor? 'Partimin dini Zerdüştlük olsa yine aday olurum.' Hale bak. Bunların yapısı bu. Lafa geldiği zaman. 'Ben dedemden Kur'an-ı Kerim öğrenmiştim.' Sen, dedenden Kur'an-ı Kerim öğrensen ne yazar? Dedenin dini kendisine, senin dinin kendine. Hazreti Nuh Aleyhisselam yavrularını kurtarabildi mi? İlahi emir geldi, 'Bırak onları. Onlar senden değil' dedi. Rabbimiz böyle emretti ve onlar o denizin dalgaları arasında boğuldu, Nuh, kendisine inananlarla beraber kurtuldu."

- "Sayın Bahçeli, bu onlara yakışır da sana hiç yakışmazdı"

Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Kürtçe mealli Kur'an-ı Kerim'i gösterdiğini ancak Demirtaş'ın "Sadece ona yönelik bir Kur'an-ı Kerim meali gönderdiler" dediğini belirten Erdoğan, şu görüşleri dile getirdi:

"Eline diline dursun. 10 bin adet Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kürtçe mealli Kur'an bastırdı o bölgeye dağıtıldı. Bunlar o bölgeye dağıtıldı, ücretsiz. Bundan dolayı da Diyanet İşleri Başkanlığıma teşekkür ediyorum. Hatta şimdi Ermenice meali olanı da bastırıyorlar. Ne oldu? Bırakmadılar. Dediler ki 'O araba, altında 1 milyonluk araba var. Bütçe oymuş, bütçeyi oradan halledeceklermiş. Sen önce partinin olan belediyelerdeki bütçelerin bir hesabını ver bakalım. Oralarda dönen dolapların bir hesabını verin bakalım."

Bunun üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Ya istifa etsin ya arabayı iade etsin" dediğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sayın Bahçeli, bu onlara yakışır da sana hiç yakışmazdı. Sen, bu ifadeyi nasıl kullandın? Bunun üzerine ben Diyanet İşleri Başkanımıza şunu söyledim. Biz, bu makamın yıpranmasına tahammül edemeyiz. Vatikan, en lüks araçlara binecek, yeri geldiğinde Alitalia bir uçağı onun emrine amade kılacak, bizim Diyanet İşleri Başkanımız, tarifeli uçakla veyahut da dolmuş taksi ile mi gidecek? Cumhurbaşkanlığı makamında kullandığım araçlardan bir tanesini Diyanet İşleri Makamına tahsis ediyoruz dedik ve tahsis ettik. Üstelik de zırhlı bir Mercedes'i tahsis ettik. Bizzat benim kullandığım araçlardan bir tanesi. Niye? O makam, onu gerektirir de onun için. Bu coğrafyayı temsil eden bir Diyanet makamına siz bu yakıştırmaları yapamazsınız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber