Demirtaş: Söylediğimi ortaya koysunlar istifa ederim

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Demirtaş, "Taksim Kabe'mizdir asla demedim. Bu sözü söylediğimi ortaya koysunlar istifa ederim" dedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 27 Mayıs 2015 23:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş: Söylediğimi ortaya koysunlar istifa ederim

HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, CNN TÜRK kanalında soruları yanıtladı. Demirtaş 'Domuz eti yedi' iddialarına karşılık "Bu kadar aşağılık propogandalara cevap vermek istemiyorum. Toplumun bir kesiminin gözünde beni karalamak için yapılmış karapropogandadır" ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın konuşmasında öne çıkanlar:

Taksim Kabe'mizdir dediğimi ortaya koysunlar istifa ederim. 1977 Taksim'inde 34 işçi burada öldürüldü dolayısıyla anmayı burada yapmaları lazım dedim. Nasıl ki bir Müslümana Kabe'den başka yer gösteremezsiniz bunu da yapamazsınız ifadesini kullandım. Ülkenin başbakanı Cumhurbaşkanı iftira kampanyasını yürüten birinden her şeyden önce korkulur.

HDP'nin İslam'a karşı olması dine karşı olması gibi bir yaklaşım asla olmadı. Asla böyle bir saygısızlığımız bu kadar çarpıtmalara rağmen düşünülemezdi. Bu, başbakanın bilinçli psikolojik baskısıdır. Seçim bildirgemizde inanç özgürlüğünü de tanımladık. Hepsi eşit hizmet almayı hak ediyor. Biz diyoruz ki Diyanet İşleri Başkanlığı sadece bir dine hizmet etmesin bütün dinlere eşit hizmet sunsun. Devletten emir almasın özerk olsun. Ben kendimi inançlı Müslüman olarak tanımlıyorum buna rağmen neden meydanlarda bu kafirdir diye kampanya yürütüyorsunuz? Demirtaş din düşmanıdır açıklamaları seçmenin eğilimini değiştirmek içindir.

Zerdüştlük Ortadoğu'nun en yaygın dinlerinden biridir ben Müslümanım. Erdoğan'ın açıklamaları Zerdüştlük dinine inanan insanlara da hakarettir.

Kara propogandalar seçim için yapılan araştırma sonuçları değiştirmedi.

Kız kardeşim başörtülü, başörtülü olduğu için öğretmen yapılmadı. Bunun için çok mücadele ettim ama seçimlerde malzeme yapmadım.

(Yalçın Akdoğan'ın HDP ve baraj yorumu için) Sürecin aktörü olmasa bile demokrasiye inanan kimsenin bu ifadeleri kullanmaması lazım. Bir partinin baraj altında kalması demokrasimizi güçlendirmez. Türkiye'nin önemli bir partisinin, çözüm sürecinin bir parçası olan partisinin parlamento dışında kalmasının Türkiye açısından yarar getirmeyeceğini herkes bilir. HDP'yi bir puanı düşürmek 9-10 puanı kendi hanelerine yazdırmak demektir. Bu ucuzluktur, ahlaksızlıktır.

Ben de Hakkari milletvekiliyim. Havaalanı açıldığı için çok mutlu oldum. Havaalanı iyi bir hizmettir, bizim rahatsız olduğumuz şudur: Havaalanı, yol yaptım, benden eşitlik adalet istemeyin' demek yanlıştır. Havaalanı yol yaparsın insanlar sana yine oy vermeyebilir. Bunlar 'Her yerde biz olacağız' diyorlar. Hakkari'de de sen olmayıver. Bana oy vermediniz nankörsünüz. Bu kibirli bir dil. 'En muhteşem benim niye bana oy vermiyorsunuz demenin siyasetin karşılığı olabilir mi? Hizmet senin görevin Hakkari, Van vergi vermiyor mu?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber