Efkan Ala: Haddini bil yoksa...

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Yüzde 52 oy almışta, idam kararı verilmişte sen ne demek istiyorsun? Sen haddini bil yoksa bu 78 milyon sana haddini bildirir" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2015 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Efkan Ala:  Haddini bil yoksa...

Erzurum'dan Tokat'a partisi tarafından düzenlenen mitinge katılmak üzere karayolu ile gelen eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Reşadiye ilçesinde halka seslendi. Ala daha sonra Tokat il merkezinde Esentepe Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Havai fişek gösterileri arasında kürsüye gelen Ala, vatandaşın sandıkta oy kullanırken hedeflerinin altına imza atmış olduğunu kaydetti. Yüreklerinden gelen Rabia işaretinin şuurunda olmayan kendini bilmezler olduğunu söyleyen Ala, "Kendilerini 1960'da zannediyorlar. Onlar zihinlerini oraya çivilemişler. Memlekete bir çivi çakmamışlar. Ceketlerini çıkarsalar asacağınız bir çivi çakmadılar memlekete. Ama beyinlerini 1960'lara çivilediler ve hala idamdan bahsediyorlar. Onları o sandığa gömmek elimizde mi? 1960'a zihinlerini çivilemiş o kendisini bilmezleri ey Tokatlı kardeşim o sandığa gömün. Onlara öyle bir cevap verin ki halen 'yüzde 52 oy almışta, idam kararı verilmişte' sen ne demek istiyorsun? Sen haddini bil yoksa bu 78 milyon sana haddini bildirir. Onun için değerli kardeşlerim çok uyanık olmak zorundayız. Yürekten inanarak söylüyorum, 'yeni anayasayı yapıp bu jakobenler bu milletin iradesini elinden almaya çalışmak için kurnazca kendi köşelerine çekilip fırsat bekleyenler oralarda yeni anayasa yaparak kendi hapishanelerine yani kendi zihinsel hapishanelerine onları gömmedikçe sürekli böyle iğneleyici şeyler söyleyecekler. Ama Allah'ın izni ile yeni anayasayı yapıp ülkede siyasi otobanları yapabilirsek ve o tuzakların mayınların hepsini oradan söküp atabilirsek bir daha bizi kimse tutamaz" dedi.

Ala, önlerine çıkan engelleri kaldırmanın yolunun sandıktan geçtiğini ifade ederek, "Şimdi önümüze çıksalar da milletin sandıkta vurduğu sille ile arka üstü düşüyorlar. Bir daha kalkamıyorlar ama ebediyen önümüze çıkmanın kaldırmanın yolu sandıkta güçlü bir imza. İnşallah bunu sağlayacağız. Yoksa biz şimdi burada çıkıp eskisi gibi menfezlerden, köyün yolundan bahsederdik. Bunları zaten biz yapıyoruz. O hale geldi ki Türkiye kararı veriyor yapıyor açılışına bile yetişemiyoruz da toplu açılışlar yapıyoruz" diye konuştu.

Eski Bakan Ala, konuşmasının ardından milletvekili adayları ile birlikte vatandaşları selamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber