Şükrü Şengezer: Selahaddin Eyyubi Havalimanı için 5 yılda 8 ay çalışabildik

Yüksekova'da açılışı yapılan Selahaddin Eyyubi Havaalanı'nı yapan firmanın sahibi Şükrü Şengezer, "İş makinalarımız yakıldı, kurşunladılar, şantiyeden ayrılmadım. 5 yılda 8 ay 23 gün çalışabildik" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Mayıs 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şükrü Şengezer: Selahaddin Eyyubi Havalimanı için 5 yılda 8 ay çalışabildik

Şerife Güzel

Açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gerçekleştirilen Hakkari Yüksekova Havalimanı'yla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Havalimanını yapan firmanın proje koordinatörü olarak bizzat inşaatı yapan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 5 yılda 99 terör saldırısına muhatap olan Şükrü Şengezer STAR'a konuştu. "Tek başına kaldığım günler oldu, ama şantiyemi terk etmedim" diyen Şengezer'e ilişkin önemli bir detay ise, Havalimanı'na verilen isimle ortaya çıktı. Şengezer, Havalimanı'na ismi verilen Selahaddin Eyyubi'yle aynı aşiretten. İsim sürprizini, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açıklamalarıyla öğrenen Şengezer'in tepkisi, "Benim için en büyük mutluluk da, bu ismin verilmesi oldu" şeklinde.

O alan bataklık bir yerdi

Şengezer şunları söyledi: "Alan, bataklık, çamur bir yerdi.150 bin kamyon malzeme ile dolduruldu. Çeşitli engellemeler, fiziki saldırılar oldu bazen şantiyemize. Malzeme teminde çok büyük güçlükler çektik. 1.5 milyon metreküp dolgu malzemesine ihtiyacımız var. Bunların temininde zorluk çektik. Köylülerle ilgili sorunlarımız oldu. Nakliye güzergahlarında büyük sıkıntılarımız oldu. Yörede çalışacak kiralık makine-ekipman bulmakta büyük zorluk yaşadık. Kendi makine ekipmanımızla işe devam etmek istedik. Makinelerimiz yakıldı. 2013'ten sonra başlayan süreçle işi bugüne getirdik. 99 terör saldırısı oldu. Makinelerimizin yakılması haricinde şantiyemize bombalı saldırı oldu. Kurşunlama oldu. Askeri havaalanı olacak dedikodusundan sonra çok ciddi anlamda zorlandık.

8 ay 23 gün çalışabildik

Yörenin kış şartları da çok zorlayıcı. 2010'dan bu yana 5 yıl geçen sürede, makine, malzeme, personel sıkıntıları ve uzayan kış nedeniyle fiili çalışma süremiz 8 ay 23 gün. Normalde 1.5-2 yılda bitecek bir havaalanıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber