Mahkeme 22 hastane işçinin işe iadesi karar verdi

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki işlerine son verilen 98 kişiden 75'inin açtığı davada, 22 işçinin işe iadesi kararlaştırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2015 15:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Mahkeme 22 hastane işçinin işe iadesi karar verdi

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki işlerine son verilen 75 işçinin açtığı davada, 22'sinin işe iadesine hükmedildi.

Anadolu Adalet Sarayı'nda üç ayrı iş mahkemesinde görülen davaların karara bağlanmasının ardından adliyenin C Blok girişinde toplanan işçiler, "Sendikal hak engellenemez" sloganı attı.

İşçiler adına açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri ve Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "173 gün önce Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nden 98 işçinin, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığını" söyledi.

Bu süreçte işçilerin açtığı işe iade davalarının bir kısmının bugün sonuçlandığını aktaran Çerkezoğlu, "Tüm bilirkişi raporları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin raporları, bizlerin haklı olduğunu söylüyordu. Çünkü biz en temel anayasal hak olan sendikalı olma hakkımızı kullandığımız için işten çıkartılmıştık" dedi.

Çerkezoğlu, iş mahkemelerinin, dava açan işçilerden 22'sinin işe iadesine karar verdiğini belirterek, işten çıkarmanın sendikal nedenle olduğu gerekçesiyle de 12 aylık brüt ücretleri tutarında sendikal tazminatın işçilere ödenmesine hükmedildiğini kaydetti.

Buradan hastane yönetimine çağrıda bulunmak istediklerini vurgulayan Çerkezoğlu, şunları söyledi:

"173 gündür sürdürdüğümüz bu direnişin artık önünde engel olmaktan vazgeçin. Bir an önce tüm arkadaşlarımıza sendikal tazminatlarını ödeyin. Ardından tüm arkadaşlarımızı kayıtsız şartsız işbaşı yaptırın. Bu işi daha fazla uzatmanın size de artık faydası yok. Mahkeme açık bir biçimde haklılığımızı tescil etti."

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan işçiler, halay çekerek kararı kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber