Erdoğan: İmralı İslamı çok iyi bilirmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz, dağlardakinin verdiği mesajlarla hareket eden bir demokrasiyi tanımıyoruz. Şimdi çıkmış dağdan birileri konuşuyor. Aman Yarabbi, İmralı İslamı çok iyi bilirmiş. Ya, bunlar ateist, bunlar Zerdüşt"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2015 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: İmralı İslamı çok iyi bilirmiş

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, eserlerimizle övünüyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz. Milletimize elimiz boş gelmedik, gelmiyoruz. Biz, karnemizi milletimize sunduk... 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız derken, 2 trilyon milli gelir derken, 12 yılda sağladığımız başarıları referans gösteriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray kent meydanında düzenlenen programla Aksaraylılarla buluştu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 10 Ağustos 2014 tarihindeki cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine verilen yüzde 74'lük oy oranı nedeniyle Aksaraylılara teşekkür etti. Erdoğan, "Aksaray, Pensilivanya'nın ve onun güdümündeki muhalefetin kurduğu çatıyı, yüzde 74 ile başlarına yıktı. Aksaraylılar darbe ve vesayet özlemcilerine dillere destan bir ders verdi. Ahde vefanız, itimatınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Vatandaşların "dik dur eğilme, Aksaray seninle" tezahüratları üzerine Erdoğan, "Allah'ın huzurunda, rükuda eğilmekten başka hiçbir makamın huzurunda eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Bu yola böyle çıktık, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Rabbim sizlerden razı olsun. Allah uhuvvetimizi, muhabbetimizi, yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Bize yüklediğiniz emaneti yere düşürmeden size layık olabilmek, sizin sevginize, muhabbetinize mazhar olmak için gece gündüz çalışıyoruz, çalışacağız" diye konuştu.

-"Ankara'yı mekan tutup, Anadolu'nun yollarını unutanlardan olmadık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunus Emre'nin "Gönül yüksekte gezer / Daima yoldan azar / Dış yüzüne o sızar / İçinde ne var ise / Sağır işitmez sözü / Gece sanır gündüzü / Kördür münkirin gözü / Alem münevver ise / Gönül Çalab'ın tahtı / Çalap gönüle baktı / İki cihan bedbahtı / Kim gönül yıkar ise" dizelerini okuyarak, 12 yıl boyunca Yunus Emre'nin gösterdiği yolda ilerlediklerini, gönüller imar ettiklerini, gönüllerin ihyasının çabası içinde olduklarını söyledi.

Millete tepeden bakanları yine milletin desteğiyle alaşağı ettiklerini, millete tepeden bakma yanlışına hiç düşmediklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ankara'yı mekan tutup, Anadolu'nun, Trakya'nın, şu Aksaray'ın yollarını unutanlardan olmadık. Siyasi hayatımız boyunca bizim yerimiz daima milletin yanıydı. Sevgiler sevgilisi, tek önder ne diyordu: 'Hayrun nas, men yenfeun nas' yani 'insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır'. Biz, bu yola böyle çıktık. Biz, millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Her anımızı, milletimizi ve ülkemizi daha ileriye götürebilmek için, tüm dünyadaki kardeşlerimize hizmet etmek için harcadık. Ace'de mi bir zulüm var, Myanmar'da mı zulüm var, oraya gittik. Filistin'de mi var, oraya gittik. Suriye'de mi, oraya gittik. Libya'da mı, oraya gittik. Mısır'da mı, oraya gittik. Ecdadımız Osmanlı nasıl 'Hint yarımadasında zulüm var' diye oraya kadırgalarını gönderdiyse biz de oraya böyle baktık. Biz Selçuklu torunuyuz, biz Osmanlı torunuyuz. Gereği neyse onu yaptık."

-"Ben size yaptıklarımızla konuşuyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 81 vilayetine, 78 milyon vatandaşın her birine hizmet götürmenin gayreti içinde oldukları vurgulayarak, Aksaray'a da 12 yıl boyunca 4,5 katrilyon lira değerinde yatırım yaptıklarını anlattı.

Erdoğan, "Ben size cek, cak ile konuşmuyorum, yaptıklarımızla konuşuyorum. Olmaz denilenler hamdolsun oldu, bitmez denilenler hamdolsun bitti. Hayaller gerçek oldu. Bizden önce 79 yılda Aksaray'a 17 kilometrecik bölünmüş yol yapılmıştı, biz 12 yılda ne kadar yaptık? 192 kilometre. Halep oradaysa arşın Aksaray'da" diye konuştu.

Aksaray'da tarihi köprülerin restorasyonlarını yaparak ecdadın hatırasına sahip çıktıklarını, kente 400 yataklı merkez devlet hastanesini kazandırdıklarını, üniversite kurduklarını dile getiren Erdoğan, "Şu anda üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Niye? Dedik ki 'biz, ilmi gençliğimizin, evlatlarımızın ayağına götürelim'. Onun için okullarımızı en ücra köşelere götürdük. 'Maddi imkansızlıkları vardır, gidemeyebilir' dedik, üniversiteyi getirdik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Aksaray'da TOKİ aracılığıyla bugüne kadar 3 bin 464 konutu tamamlayarak, hak sahiplerine teslim ettiklerini, 288 konutun yapımının da devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla hızlı tren projemizle ilgili çalışmalar sürüyor. Bak, cek cak yok, bunlar yapılıyor. Aksaray-Ulukışla kesimi proje ihalesine haziran ayında çıkılıyor, diğer kesimlerinin de bu yılın ikinci yarısında proje ihalesine çıkılacak. Ama bunlarda ne plan var, ne proje var, sadece adaylarını tanıtırken pankart, pankartın üzerinde şunlar şunlar... İnşallah 2016 yılının sonunda bunun yapımına başlanıyor, 2020 yılında da bu hattı hizmete açıyoruz. Bir diğer hızlı tren hattı da Antalya-Konya-Nevşehir-Aksaray-Kayseri güzergahında inşa ediliyor, bunun da çalışmaları sürüyor. İnşallah yapımına önümüzdeki yıl başlayıp, 2019 yılında tamamlamayı planlıyoruz.

Ben şu anda sizlerle şöyle bir geçmişe seyahat etmek istiyorum; gençler bilmeyebilirsiniz, ama daha önceki jenerasyonlar bilir. 12 yıl önce nasıl bir Aksaray vardı? Bugün nasıl bir Aksaray var? Fazla öteye gitmeye gerek yok, Aksaray'dan Ankara'ya kaç saatte gidiyordunuz, bugün kaç saatte gidiyorsunuz? Ölçü bu. İnşallah 2023 yılında daha gelişmiş, müreffeh bir Aksaray olacak. Birileri gibi sadece laf üretmiyor, iş üretiyoruz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde. Ziya Paşa'nın güzel bir lafı var, 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Biz, eserlerimizle övünüyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz. Milletimize elimiz boş gelmedik, gelmiyoruz. Biz, karnemizi milletimize sunduk... 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız derken, 2 trilyon milli gelir derken, 12 yılda sağladığımız başarıları referans gösteriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz, dağlardakinin verdiği mesajlarla hareket eden bir demokrasiyi tanımıyoruz. Şimdi çıkmış dağdan birileri konuşuyor. Aman Yarabbi, İmralı İslamı çok iyi bilirmiş. Ya, bunlar ateist, bunlar Zerdüşt"

"Bugün MHP, kendine oy istemek yerine, maalesef bölücü örgütün güdümündeki partiye oy dilenir oldu. Bu tablo, gerçekten ibretlik tablodur."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasi sicili bozuk Doğan Medyası ve bazı uluslararası basın kuruluşları da bu çatının reklamını, pazarlamasını yapıyor. Millete ne vaat ediyorlar, imam hatip okullarının kapısına kilit vurmayı, Diyanet'i kapatmayı, muhalif basın yayın kuruluşlarını susturmayı, iş adamlarının mal varlığına el koymayı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kent meydanında vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, milletin MHP'ye, DSP'ye, ANAP'a 5 yıl görev verdiğini ancak 3,5 yılda bırakıp kaçtıklarını belirterek, "Bunlara 5 koyun verin bırakıp giderler, yürütemezler" ifadelerini kullandı.

"Bunlar Düzce depreminin altında kaldılar, Sakarya, Kocaeli ve Bolu depreminin altında kaldılar" diyen Erdoğan, kendileri döneminde yaşanan Bingöl depremi sonrası hemen oraya gittiğini ve bir yılda yeni bir şehir inşa ettiklerini anlattı.

Simav depremi sonrası ili 1 yılda, Van depremi sonrasında ise şehri 1,5-2 yılda yeniden inşa ettiklerini aktaran Erdoğan, "İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkarır. Mesele bu. İnanacaksın, azmedeceksin. Ya bunlar bizi ne zannediyor. Ziya Paşa'nın meşhur bir sözü var ya 'sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın'. Bunlar alışmışlar, tek parti döneminden milleti cahil yerine koymaya, aldatmaya. Onun için de ne diyorlar bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam. Artık bunları bu millete yutturmak mümkün değil, yutturamayacaklar. Millet, daha önce kar eden SSK'yı 6 yılda batırmış, kumpasla koltuğa gelmiş birisine değil 4 yıl, 4 dakika bile müsaade etmez" diye konuştu.

Vatandaşlara "Kim olduğunu anlıyorsunuz, değil mi?" diye soran ve alandakilerden "Evet" yanıtını alan Erdoğan, "O belgeseli izlediniz değil mi? Nasıl gülüyor orada. O yavrunun kolu kesiliyor, o gülüyor. Kırklareli'den o yavrunun kolu kesiliyor, gülüyor. İzmir'de bir hanım kardeşimizin, rahmi alınıyor 'yanlış' diyorlar arkasından böbreği alıyorlar, 'üzgünüm' diyor. Bu kadar pişkinlik olur mu? 6 yılda iflasa gidiyordu SSK. Böyle birisi. İşte 7 Haziran ders günüdür, ders" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin demokrasi tarihinin en önemli seçimlerin birine hazırlandığına işaret eden Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinin, Adnan Menderes ve arkadaşlarının başlattığı bayrak yarışında, final çizgisini geçecekleri gün olacağı söyledi.

27 Mayıs darbesiyle kurulan düzenin defterinin 7 Haziran'da dürüleceğini dile getiren Erdoğan, 7 Haziran'da yeni Türkiye'nin kurucu meclisinin belirleneceğini, sadece milletvekilliği için oy kullanılmayacağını aynı zamanda eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki nihai tercihin yapılacağını kaydetti.

-"Yasin Börü'yü şehit edenlerin demokrasiden bahsetmesi mümkün mü?"

Sandıktan umudunu kesenlerin, kaybedeceklerini anlayanların farklı yollara tevessül ettikleri bir süreçten geçildiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör örgütünün arkasında olduğu malum parti, 6-8 Ekim'de ne yapıyor? Milleti sokağa çağırıyor. Diyarbakır'da 15 yaşındaki Yasin Börü'yü, 3. kattan atmak suretiyle kendisini bıçaklayarak üzerinden arabayla geçmek suretiyle şehit edenlerin bu ülkede demokrasiden bahsetmesi mümkün mü? Nerede kan varsa orada bunlar var. Ne kadar eski Türkiye heveslileri varsa hepsi bir araya toplandılar. İdeolojilerini, siyasi miraslarını, ilkeleri çiğnediler daha önce söyledikleri sözleri yuttular. Gerçi biz bu çatıları daha önce de gördük. Hepsi de başlarına yıkıldı."

Başbakanlığa geldiğinde, Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu şimdi ise bu rakamın 800 milyar dolara yükseldiğini hatırlatan Erdoğan, ihracatın da 36 milyar dolardan 158 milyar dolara çıktığını belirtti.

76 olan üniversite sayısının da 191'e çıktığını, üniversitelilere verilen 45 lira olan burs miktarını ise 330 liraya yükseldiğini anlatan Erdoğan, master öğrencilerine 660 lira, doktora öğrencilerine ise 985 lira burs verildiğini kaydetti.

"Milliyetçiyim iddiasındaki partiyle bölücü örgüt el ele" diyen Erdoğan, Orta Asya ve Balkanlar'a gidenlerin orada Türkiye'nin yatırımlarını göreceğini dile getirdi.

Arnavutluk'a gittiğini ve Tiran'ın merkezinde 130 yıl önce kaldırılan namazgahın temelini attığını, 2 yıl sonra da orayı Cuma namazı kılarak açacaklarını bildiren Erdoğan, Preza Kalesi'ndeki mescidin de restore edilerek açılışını yaptıklarını ifade etti.

- "Millete muhalif basın yayın kuruluşlarını susturmayı vadediyorlar"

Bütün buralara, oralarda Evlad-ı Fatihan bulunduğu için gittiklerini ve gideceklerini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Demokrasi sicili bozuk Doğan Medyası ve bazı uluslararası basın kuruluşları da bu çatının reklamını, pazarlamasını yapıyor. Millete ne vadediyorlar, imam hatip okullarının kapısına kilit vurmayı, Diyanet'i kapatmayı, muhalif basın yayın kuruluşlarını susturmayı, iş adamlarının mal varlığına el koymayı. Biz de biz zaten üniversite harçlarını kaldırmışız, çıkmış diyorlar ki 'biz gelince üniversite harçlarını kaldıracağız'. Ya zaten biz onu kaldırdık. Var olan bakanlıkları kuracağız diyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber