'Türk Telekom'un yatırım miktarı 22 milyar doları geçti'

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "2005'ten bu yana sadece Türk Telekom'un yapmış olduğu yatırım miktarı 22 milyar doları geçti. Bugün biz cep telefonlarının kapsama alanı konusunda Avrupa'nın birçok ülkesinden daha iyi konumda isek, bunu yapılan yatırımlara borçluyuz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2015 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türk Telekom'un yatırım miktarı 22 milyar doları geçti'

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Eğer bugün biz telefonlarımızla internete çok rahat girip sosyal medyayı rahat bir şekilde kullanabiliyorsak, oluşturduğumuz altyapıyla bunu sağlamış durumdayız" dedi.

Elvan, seçim çalışmaları kapsamında Antalya'da bir tur şirketindeki çalışanlarla bir araya geldi.

Türkiye'de istikrarın devamından yana olduklarını belirten Elvan, istikrarı siyasetçi olmaktan öte bürokrat kökenli bir kişi olarak söylediğini ifade etti.

Toplumun bir bütün olarak teknolojik gelişmelere paralel ayak uydurabilmesi için birçok yatırım yaptıklarını söyleyen Elvan, "Sadece telekomünikasyon altyapısı olarak 240 bin kilometre fiber altyapı oluşturduk. Eğer bugün biz telefonlarımızla internete çok rahat girip sosyal medyayı rahat bir şekilde kullanabiliyorsak, oluşturduğumuz altyapıyla bunu sağlamış durumdayız" diye konuştu.

Elvan, telekomünikasyon alanında inanılmaz yatırımlar gerçekleştirdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"2005'ten bu yana sadece Türk Telekom'un yapmış olduğu yatırım miktarı 22 milyar doları geçti. Bugün biz cep telefonlarının kapsama alanı konusunda Avrupa'nın birçok ülkesinden daha iyi konumda isek, bunu yapılan yatırımlara borçluyuz. Türkiye'de cep telefonlarının kapsama alanı yüzde 99'dur. Yurtdışında bir binanın 13'üncü katına çıkın, telefonunuz çekmez. Türkiye'de bu sorunu yaşamıyoruz."

"80 yılda yapılmış işleri 13 yıla sığdırdık"

Türkiye'de siyasal istikrarla ortaya çıkan ekonomik güvenle mega projelere başladıklarını vurgulayan Elvan, "Biz 80 yılda yapılmış işleri 13 yıla sığdırdık. Türkiye'de 80 yılda 26 havaalanı yapılmıştı biz, 13 yılda 29 havaalanı inşa ettik. Şimdi ise sırada Batı Antalya'ya, Rize'ye, Yozgat'a, Karaman'a ve Edirne'ye havaalanı yapacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber