Geziciler 7 Haziran'da yine kaos peşinde

Türkiye'yi 2 yıl önce birbirine katan provokatörler, HDP adayları ile el ele vererek, Gezi olaylarının yıl dönümünde yeniden sokak çağrısında bulundu. AK Parti'yi hedef alan Birleşik Haziran Hareketi, açıkça ayaklanma ilan etti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Mayıs 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geziciler 7 Haziran'da yine kaos peşinde

Ahmet Fatih Erturan

Gezi olaylarının aktörleri, 7 Haziran seçimleri için yeniden sahneye çıktı. 27 Mayıs 2013'te Gezi Parkı'nda ağaç bahanesiyle eyleme başlayıp, 1 Haziran'daki polis müdahalesinin ardından İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde ortalığı yakıp yıkan isyan provasının aktörleri, olayların 2. yıl dönümünde halkı yeniden sokağa dökmeyi hedefliyor. Türkiye'de seçimlere günler kala harekete geçen "Birleşik Haziran Hareketi" (BHH) adı verilen grup, internet sitesinden seçimleri hedef aldıklarını açıkça ilan ettiler. HDP'ye oy verilmesi çağrısında bulunan Geziciler, " Hedefimiz, 7 Haziran genel seçiminin ertesi günü, daha güçlü bir Haziran yaratmaktır" ifadesi ile yeni bir ayaklanma çağrısı yaptı.

Hedef AK Parti iktidarı

Gezicilerin, "Haziran ve Seçim tavrı" başlıklı duyurusunda, hareketin hedefinin AK Parti iktidarı olduğu belirtilerek, "BHH seçim sürecinde de AKP'yi geriletmeyi temel alan aktif bir mücadele yürütecektir. Bu mücadelesini AKP faşizmi karşısındaki tüm ilerici-devrimci ve demokrat güçlerle dayanışma içerisinde sürdürecektir." ifadesi kullanıldı.

Geziciler HDP adayı

Grup adına yapılan açıklamalarda da, ikinci Gezi hareketinde HDP'nin başrolde olduğu vurgulandı. "Gezi Parkı'nda yüzlerce insanla halaya duran Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) HDP'dir. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) HDP'dir. Antikapitalist Müslümanlar ve Hüda Kaya HDP'dir. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) HDP'dir. Emeğin Partisi (EMEP) HDP'dir. Direnişin önemli isimleri; Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel, Figen Yüksekdağ, Tuncay Yılmaz, Selma Gürkan, Rıdvan Turan HDP'dir" ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber