Seçimden sonra yatırımlar hızlanacak

Yabancı basında çıkan "Türkiye'de yatırımlar düşüyor" haberlerini eleştiren Dünya Yatırım Ajansları Birliği ve THY Başkanı İlker Aycı, seçimlerin sonrasında Türkiye'ye gelecek yatırımlarda artış beklediklerini söyledi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Mayıs 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seçimden sonra yatırımlar hızlanacak

ÖZGÜL ÖZTÜRK

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Meclisi mayıs ayı olağan toplantısı, "Uluslararası Doğrudan Yatırımlar, Markalaşma, Lojistik ve Endüstriyel Stratejilerin Sürdürülebilir Kalkınma Açısından Ekonomimiz ve Sanayimiz İçin Rolü ve Önemi" ana gündemi ile gerçekleştirildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) ve Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı konuk oldu. Burada yaptığı konuşmada Aycı, son 18 aydır Türkiye'nin bir seçim dönemnden geçtiğini belirterek, "Ben doğrudan yatırımların seçim sonrasında ciddi anlamda hızlanacağını düşünüyorum. Yatırımcıların tercihini Türkiye'den yana kullanacağını söyleyebilirim" dedi.

BU ALGI OPERASYONUDUR

Uluslararası basında Türkiye aleyhine yapılan 'yatırımlar düşüyor' haberlerine değinen Aycı, "Son olarak İngiliz Financial Times başta olmak üzere bazı maksatlı yayınlar tam da seçim öncesinde bu tür haberlere başladılar. Yüzde 50 yatırım düştü, Türkiye, yatırımcıların radarından çıktı diyorlar. Bu bir algı operasyonudur. Seçim öncesi başlaması da aşikar. Subjektif yorumlarla hazırlanmış, verilerden uzak, spekülatif bilgilerle dolu haberler bunlar. Tam tersi yatırımlar artıyor, artacaktır. Bu tür haberleri gördükçe daha fazla çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

3 yıllık strateji hazırlandı

DOĞRUDAN yatırımların artırılmasında ülke çeşitlendirilmesinin önemine değinen Aycı, "Arap baharıyla başlayan rüzgar bu bölgelerin ekonomisini etkileyince yatırım ajansımız bu dönemde Afrika'ya açılım stratejisini başlattı. Bu dönemde aynı zamanda Uzak Asya'ya ve Amerika'ya açılmaya çalıştık" dedi. Bir de 'Yatırım Çekme Stratejisi' hazırladıklarını kaydeden Aycı, "Bunun taslağı hazır. 3 yıllık bir strateji bu. Başbakan'ın açıkladığı 25 eylem planına bu stratejilerin ana hatlarını koymuştuk" diye konuştu.

Keşke Çin de gelse...

TÜRKİYE'YE doğrudan yatırım çekmek için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini kaydeden Aycı, şunları kaydetti: "Malezya ve Singapur'un devlet fonlarını Türkiye'ye getirdik. Keşke Çin ve Kanadalı fonları da çekebilsek. Japonya'nın 3 büyük bankasıyla ciddi görüşmeler yapıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber