Gül: Bir partinin kurucusuyum yerim belli

11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumartesi günü fetih şölenine neden katılmayacağını açıkladı. Gül ayrıca, 'Abdullah Gül HDP'ye oy verecek' diyen HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş'a da yanıt verdi "Benim yerim belli, bir partinin kurucusuyum" dedi.

Haber Giriş : 29 Mayıs 2015 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gül: Bir partinin kurucusuyum yerim belli

11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumartesi günü fetih şölenine neden katılmayacağını açıkladı. 'Abdullah Gül HDP'ye oy verecek' diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da yanıt veren Gül "Benim yerim belli, bir partinin kurucusuyum" dedi. Son olarak Twitter'da Recep Tayyip Erdoğan'ı unfollow ettiği iddialarıyla ilgili 'Hayret ettim. İki hesap takip ediyordum, aynı şekilde devam ediyorum." diye konuştu.

Abdullah Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

RECEP Tayyip Erdoğan'I UNFOLLOW (Twitter'da takip etmeyi bırakmak) ETTİĞİ İDDİASI

Hayret ettim, Twitter açık. İki hesap takip ediyordum, aynı şekilde devam ediyorum. Neden yazıldıysa anlayamadım.

NEDEN KATILMIYOR

Ben cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra söyledim, nasıl bir hayat tarzım olacağımı. Bilgilerimi, tecrübelerimi bir vakıf çalışması çerçevesi içerisinde paylaşmak için uğraşıyorum. Aktif bir siyasi gündemin içinde olmadığım için mitinge katılamayacağım. Bunu başka bir yere çekmenin anlamı yok. Kimsenin spekülasyon yapması yanlış olur. Parti kurucusuyum, yerim belli. Nerede durduğum belli. Bilgi ve tercihlerimi arkadaşlarımla paylaşmaya hazırım.

DEMİRTAŞ'A CEVAP VERDİ

Siyasi parti başkanlarının benimle ilgili güzel sözlere teşekkür ederim ama nihayetinde partinin de kurucusuyum. Yerim de belli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber