25 askerin şehit olduğu mühimmat deposu taşınacak

AFYONKARAHİSAR'da 5 Eylül 2012 tarihinde patlama sonucu 25 askerin şehit olduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposu, imar planı değişikliğiyle kent merkezinden 20 kilometre uzaklıktaki Susuz Beldesi'ne taşınacak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mayıs 2015 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
25 askerin şehit olduğu mühimmat deposu taşınacak

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı patlama sonrasında, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda çevreye saçılan bombalar, askerler tarafından günlerce süren çalışmaların ardından toplanarak imha edildi. Şehrin gelişmesi ile birlikte kent merkezine çok yakın bir noktada kalan kışladaki mühimmat depolarının, kente 20 kilometre uzaklıktaki Susuz Beldesi'ne taşınması için çalışma başlatıldı. Buna göre Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından askeriyeye tahsis edilen ve askeri atıkların bertaraf edilmesi için kullanılan 2.5 milyon metrekarelik alan, hazırlanan imar planıyla mühimmat deposu olarak kullanılacak.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve bakanlık tarafından Nisan ayında onaylanan imar planına Susuz Belediye Başkanı Ak Partili Cengiz Yıldız tepki gösterdi. Askeri depoların taşınmasının beldenin gelişmesine darbe vuracağını savunan Başkan Yıldız, "Beldemizin en gözde yeri. Burası konut yapılabilecek özelliklerde, sıcak su olanakları bulunan, gelişmeye açık değerli bir bölge. Buraya askeriyenin depolarının gelmesi demek, beldenin ve bölgenin gelişmesinin durdurulması anlamına gelir. Askeri mühimmat deposunun taşınması düşünülen yerde doğalgaz geçiş boruları var. Katı atık bertaraf tesisi var. Tavukçuluk ve yumurtacılık üretim tesisleri var. Bölgenin kent ve ülke ekonomisi için katkısı büyük. Biz kesinlikle uygun görmüyoruz. Vatandaşlar buna çok tepkili" diye konuştu.

İmar planına göre Kanlıca Mahallesi'nde eski askeri kışla olarak kullanılan alana da siper ve sığınakların koruma altına almak şartıyla Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut yapılacağı belirtildi.

Mustafa BAYER/AFYONKARAHİSAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber