TRT'den yeni radyo 'Memleket FM'

"Memleket" radyo istasyonunun protokolünü TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve Dışişleri Bakan yardımcısı Naci Koru imzaladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2015 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TRT'den yeni radyo 'Memleket FM'

Sorumlu yayıncılığın öncü kuruluşu TRT, Dışişleri Bakanlığı ile ortak bir proje hazırladı. Artık yurtdışında yaşayan Türklerin de bir radyo istasyonu olacak.

"Memleket FM"

İçerik olarak ağırlıklı haber ve müziğin olacağı Memleket FM'de yayın akışı sabah 7'de başlayıp gece 12'ye kadar sürecek. Radyo hem frekans hem de "memleketim" isimli internet portalı üzerinden yayın yapacak.

Amaç, yurt dışındaki Türkler'in Türkçe'yi etkin kullanmalarını sağlamak.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, "Radyo yayınlarının etkisi çok. Özellikle oradaki gençlerin Türkçeyi daha iyi şekilde kullanabilmeleri ve daha düzgün öğrenebilmeleri için." "Memleket FM'in önemli bir katkı sağlayacağını ben de çok heyecanlanarak belirtmek istiyorum" dedi.

"Memleket" radyo istasyonunun protokolünü TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve Dışişleri Bakan yardımcısı Naci Koru imzaladı.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Naci Koru, "Avrupa FM'i artık Memleket FM olarak daha canlı interaktif bir ortamda vatandaşlarımızın hizmetine sunabilecek duruma geleceğiz" dedi.

Gurbetçilerimiz memleket hasretini yine TRT'nin sesinden giderecek. Yurtdışında yaşayan Türkler için "Memleket" radyo istasyonu kuruluyor. Projeyi, TRT ve Dışişleri Bakanlığı birlikte yürütüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber