Müezzinoğlu'ndan öldürülen doktor için taziye mesajı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - "İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2015 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu'ndan öldürülen doktor için taziye mesajı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, doktor Kamil Furtun'un uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin "İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Müezzinoğlu, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde, göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesi dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Furtun'un menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiş olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Müezzinoğlu, "İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz" ifadesini kullandı.

İnsan hayatına kast edilerek ortaya konan söz konusu korkunç olayın kendilerini ve sağlık camiasını derinden sarstığını vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için son zamanlarda önemli hukuki, idari ve yapısal tedbirleri hayata geçirdik. Her şeyden önce 'Şifa veren ele vefa' dedik ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hatırlatarak sağlık çalışanlarımızdan küçük bir teşekkürün esirgenmemesini istedik. Bununla birlikte şiddet dilinin ne medeniyetimiz ne de ahlaki değerlerimizle asla bağdaşmayacağına vurgu yaptık. Tüm bunlara rağmen toplumun hemen hemen tüm kesimlerinde yaşandığı gibi sağlıkta da maalesef bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya kalabilmekteyiz. Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olan bir sahada böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyorum. Sağlık Bakanlığı olarak, bu hain saldırının aydınlanması için sürecin yakından takipçisi olacağımız bilinmelidir."

Hayatını kaybeden Furtun'a Allah'tan rahmet, eşi başta olmak üzere, evladı ve tüm yakınlarına sabır temenni eden Müezzinoğlu, millete ve sağlık camiasına başsağlığı diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber