Adaylık süreci biten eş durumuna başvurabilir

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Stajyer öğretmenlerimiz var onlar Ağustos'taki eş durumu tayinine müracaat edebilecek miyiz? Diye soruyorlardı. Ağustos tarihi itibariyle sürecini tamamlamış olan yani adaylık sürecini bitirme aşamasına gelenler bu imkandan yararlanabilecekler" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2015 22:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Adaylık süreci biten eş durumuna başvurabilir

Bakan Avcı: Aday öğretmenlerin eş durumu sorunu çözülecek

Bakan Avcı, Afyon'da yaptığı açıklamada aday öğretmenlerin eş durumu sorununun çözüleceğini belirtti.

Hatırlanacağı üzere, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü, 1 yıl boyunca aday öğretmenlerle ilgili yönetmeliği hazırlayamamış, bu nedenle de aday öğretmenlerin yaz önemi eş durumu tayinlerine başvuramama durumu ortaya çıkmıştı.

Memurlar.net olarak, 22 Mayıs'ta bu konuyu haberleştirmiştik. Tıklayınız.

bakan Avcı, bugün, Afyon'da yaptığı açıklamayla, sorunu çözeceklerini belirtti.

İŞTE BAKANIN AÇIKLAMALARI...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Afyonkarahisar'da, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Kendisini coşkulu karşılayan tüm partililere teşekkür eden Avcı, 7 Haziran seçimlerine Afyonkarahisar'ın ne kadar hazır olduğunu bir kez daha görmüş olduğunu belirtti.

"ÖSYM üst yönetimi üzerinde bir tasarrufunuz olacak mı?" sorusuna da Avcı, şunları kaydetti:

"Hukuken sorumlu olduğu netleşmiş olan herkesle ilgili tasarrufta bulunulur. Ama siz sormuşken eğitim kamoyununun çok merak ettiği bir konuyu açıklayayım. Bunun cevabını sağdan soldan soruyorlar. Stajyer öğretmenlerimiz var. 'Ağustostaki eş durumu tayinlerinde müracaat edebilecek miyiz?' diye soruyorlardı. Ağustos ayı itibariyle artık adaylık sürecini bitirme aşamasına geldiği belli olanlar, Ağustos'ta bu imkandan yararlanabilecekler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber