Memur-işçi farkı otoda

Haber Giriş : 19 Ağustos 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jaguar''a ve 500 SEL Mercedes''e binen geçmişteki bazı işçi sendikası başkanlarının aksine, 2,5 milyon memuru ilgilendiren toplu görüşmelere Toros''la bile gelen sendika başkanı var

Türkiye'de memur sendikalarının hala işçi sendikalarına göre maddi olarak büyük sıkıntı içinde oldukları, sendika ve konfederasyon başkanlarının bindikleri araçlara ve binalarına kadar yansıyor. Bu hafta başlayan ve yaklaşık 2,5 milyon memuru ilgilendiren toplu görüşme toplantıları Başbakanlık'a geliş gidişlerinde kullandıkları otomobiller gazetecilerin ilgi odağı haline geldi.

Yüzbinlerce üyeye sahip konfederasyon başkanlarının hiç birisinin Mercedes makam aracı yok. Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu, kendi aracı olan Renault Toros'la görüşmelere gelirken, Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız'ın Volkswagen Passat TDI modelini tercih ettiği görüldü. KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise ilk tur toplantılarına Ford Focus marka bir arabayla gelirken, ikinci tur toplantılarında yürümeyi tercih etmesi dikkat çekti. Geçmişte Jaguar'a ve 500 SEL Mercedes'e binen kimi işçi sendikası başkanları kamuoyunun gündeminden uzun zaman inmemişti.

KENDİLERİNE AİT BİNALARI YOK

Ayrıca her üç memur konfederasyonun da kendine ait binası yok, bağlı sendikalar ve konfederasyon genel merkezlerinin tamamı kirada. Memur-Sen yetkilileri konfederasyonun malı olan tek bir araçlarının dahi olmadığını belirtirken, Kamu-Sen ile KESK yetkilileri ise sadece genel başkanları için makam aracı olarak alınmış orta sınıf birer araca sahip.

KESİNTİLERDE GÖRÜŞ AYRILIĞI

Bu arada geçtiğimiz yıl sendika üyesi memurlardan yapılan sendika kesintileri devlet tarafından karşılanmaya başlanmıştı. KESK halen 5 YTL olan kesintilerin devletten değil, memurlardan alınmasını istiyor. KESK, Kamu-Sen'i de bu kesintileri 15-20 YTL'ye çıkarmak için hükümetle pazarlık yapmakla suçluyor. Memur-Sen ile Kamu-Sen ise memur sendikacılığının Türkiye'deki varlığının henüz yeni olması sebebiyle bu konuda KESK'ten farklı düşünüyor.

Pazarlık masasında ilginç diyaloglar

Hükümetle memur sendikaları arasında devam eden toplu görüşmelerin ikinci turunda da sendikacılar arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Memur-Sen Başkanı Aksu'nun, ?Kamu Personel Rejimi Kanun Taslağı'na destek veriyoruz. Ancak bazı maddeleri kabul edilemez mümkün değil. Bu maddeler değiştirilirse tasarıya tam destek oluruz? şeklindeki sözleri üzerine,

KESK Başkanı Tombul, "Siz zaten hükümetin her şeyine destek veriyorsunuz" dedi.

Bunun üzerine Memur-Sen Başkanı, KESK Başkanı'na "Siz de zaten hükümetin her şeyine karşı çıkıyorsunuz" diye karşılık verdi.

Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş'un ?Biz iyilere destek olurken, kötüleri engelleriz? sözüne ise Bem-Bir-Sen Başkanı Mürsel Turbay'dan ?Bakanla el ele kolkola çıkışlarınızdan belli oluyor? karşılığı gelince salona sessizlik hakim oldu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber