Askeri personel disiplin yönetmeliğinde neler değişti?

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Görevli Devlet Memurları Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2015 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri personel disiplin yönetmeliğinde neler değişti?

Buna göre, disiplin ve soruşturma işlerini yürüten yüksek disiplin kurulu, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yapılan itirazları da inceleyip karara bağlayacak.

Yüksek disiplin kurullarında, hakkında disiplin soruşturması yürütülen devlet memurunun üyesi olduğu sendikanın temsilcisi de yer alacak.

Değişiklikle soruşturma dosyasında bulunacak belgeler arasına, "memurun sendika üyesi olup olmadığına dair bilgi ve belgeler" de eklenecek.

Disiplin kurullarında sendika temsilcisinin olması ve talep edilmesi halinde raportör, soruşturma dosyasında yer alan ve gizlilik derecesi ihtiva eden bilgileri bilmesi gereken prensibi çerçevesinde belirleyerek, başka amaçla kullanılamayacağını ve suretlerinin alınamayacağını yazılı belirtmek suretiyle soruşturma dosyasını karargah içinde kendisine gösterilen yerde inceleyebilmesi için sendika temsilcisine teslim edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber