Yarışmada derece alamayan madenci çocukları ağladı

BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri, maden işçilerinin çocuklarının eğitim gördüğü Madenciler İlkokulu'nda düzenledikleri şiir ve resim yarışmasında ilk 3'e giren öğrencilere bisiklet ve müzik çalar verdi. Bunu gören diğer öğrencilerden bazıları ağladı. Öğrencilere teselli olarak kırtasiye malzemesi verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mayıs 2015 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yarışmada derece alamayan madenci çocukları ağladı

Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Eda Akbaş ve Yrd. Doç. Dr. Emin Ulaş Erdem, 24 öğrencileriyle birlikte sosyal sorumluluk dersi kapsamında 'kömürün elmas hali' ve 'engelleri iyilikle aşan eller' adıyla iki proje geliştirdi. 'Kömürün elmas hali' projesi kapsamında Kilimli İlçesi'nde maden işçilerinin çocuklarının okuduğu Madenciler İlkokulu'ndaki öğrenciler arasında 'kömür' temalı resim ve şiir yarışması düzenlendi. Öğretim görevlilerinden oluşan jüri, 50 şiir ve 25 resim arasından ilk 3'e girenleri seçti.

BABASI İÇİN YAZDIĞI ŞİİR ALKIŞ ALDI

Madenciler İlkokulu önünde yapılan törende önce dereceye girenler açıklandı. Şiir yarışmasında, 7 yaşındaki Buse Karaoğlu 1, 8 yaşındaki Emirhan Dinç 2, 7 yaşındaki Orhan Karakütük 3'üncü oldu. Resim yarışmasında 8 yaşındaki Ensar Göktepe 1, 7 yaşındaki Oğuzcan Şalvarcıoğlu 2, 7 yaşındaki Emirhan Zıvalı 3'üncü oldu. 1'incilere bisiklet, 2'ncilere müzik çalar, 3'üncülere de kitap ve kırtasiye malzemesi verildi.

Ödüllerini alırken yazdıkları şiirleri okuyan öğrenciler, töreni izleyenleri duygulandırdı. Özellikle ikinci olan Emirhan Dinç'in, 8 ay önce ocakta geçirdiği iş kazasında yaralanan ve töreni izleyen babası Bahattin Dinç için yazdığı şiiri büyük alkış aldı.

"ÖDÜLÜ ÖĞRENİNCE GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR"

Dereceye giremeyen öğrencilerden bazıları ise bisiklet ve müzik çalar hediye edildiğini görünce ağlamaya başladı. Öğretmenler ve üniversite öğrencileri tarafından teselli edilen öğrencilere, 'engelleri iyilikle aşan eller' projesi kapsamında özel rehabilitasyon merkezinde eğitim gören çocukların yaptığı hediyeler ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Yrd. Doç. Dr. Eda Akbaş, "Bu projeyle öğrencilerimizin sosyal sorumluluk kavramlarının gelişmesine, madenci aileleriyle aralarında duygusal bir köprü oluşmasını sağlamayı amaçladık" dedi. Yrd. Doç. Dr. Emin Ulaş Erdem de bisiklet ve müzik çalar alamadıkları için ağlayan öğrencilere de çeşitli hediyeler vererek onların da gönlünü kırmamaya özen gösterdiklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber