İnşaatçılara havadan 'drone' şartı getirdik!

TOKİ Başkanı Ergün "Google'dan bakarak olmuyor" dedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 30 Mayıs 2015 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnşaatçılara havadan 'drone' şartı getirdik!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin çalışmalarında drone olarak bilinen ve genel adı multikopter olan araçları kullandıklarını belirterek konut yapılacak alanları havadan incelediklerini söyledi. Turan, idarenin konut projelerini yaparken teknolojik imkanlardan da yararlandığını belirterek TOKİ'ye ait 2 adet multikopter olduğunu, tüm projelerde bunları kullandıklarını söyledi.

Turan, mimari çalışan ofisler ile proje şirketlerinden de multikopter çekimi istediklerini aktarırken, "Ankara'da ya da İstanbul'da oturarak olmuyor. Google'dan bakmakla da olmuyor. Bize proje getirirken bu çekimi istiyoruz. Proje şirketlerinin şartnamelerine drone şartı getirdik. Görmeden karar vermiyoruz. O projenin çevreyle etkileşimini, arazideki konumunu görmek lazım. Şehirle uyumu nedir, dağla uyumu nedir? Bütün projelerimizde bu sistemi oturttuk" dedi.

Turan, bir projenin çevresiyle uyumunun siluete yansımasının önemli olduğunu kaydederek "Projemizin o şehre ne katacağını ve ne götüreceğini en iyi anlama yolu, o alanı görüntülemek. Alanın, şehrin kimliğiyle uyumunu anlayabilmek için multikopter dediğimiz aletlerle alanın çeşitli yüksekliklerden fotoğrafları alınıyor. Bu, size, çevresiyle etkileşimi görme imkanı sağlıyor. En basitinden planlarda yer almayan birtakım dere yatakları, yollar varsa bunlarla ilgili alanı değerlendirme fırsatı tanıyor. Yine bu cihazlarla alanın topografyası hakkında detaylı bilgi edinmek mümkün oluyor" diye konuştu.

79 ŞANTİYE VAR

Turan, şu anda 79 aktif ve açık şantiyeleri olduğunu, bunların hepsinde drone kullandıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber