1.7 tonluk gıda terörü

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Yenimahalle'de yaptıkları denetimlerde, peynir paketleyip satan bir firmada son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş bin 700 kg peynir ele geçirdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2015 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1.7 tonluk gıda terörü

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Yenimahalle'de paketlenip piyasaya sürülmek üzere bekletilen son kullanma tarihi geçmiş 100 teneke ağzı açık küflü peynire imha etmek üzere el koydu. İşletmeye idari para cezası uygulayan ekipler, gıda terörüne izin vermeyeceklerini kaydetti. Ankaralıların güvenilir gıda tüketmesi için denetimlerin sürdüğünü belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, hiçbir işletmenin denetimden kaçamayacağını, herkesin mevzuata uygun hareket etmek zorunda olduğunu belirtti.

1 MİLYON 650 TL CEZA

Denetimler hakkında da bilgiler veren İl Müdürü Temel, 2015 yılında 18 bin 383 denetim gerçekleştiğini ve 319 işletmeye toplamda 1 milyon 650 bin TL idari para cezası uygulandığını söyledi. Denetimlerin her yıl artmasına rağmen cezaların azaldığını kaydeden Temel, bunun da gıda işletmelerindeki iyileşmenin bir göstergesi olduğu kaydetti. Gıda denetimlerde en büyük yardımcılarının tüketiciler olduğunun altını çizen Temel, görülen olumsuzlukların 174 Alo Gıda Hattı'na bildirilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber