Öğretmen ihtiyacı olan bölgelerde; polis, asker, savcı ve hakimin görev yeri öğretmene göre belirlenecek

Haber Giriş : 27 Şubat 2004 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eşleri polis, asker, savcı ve hakim olan öğretmenler, eşlerinin görev yaptığı yerlere göndeilrmek yerine, ihtiyaç olan bölgelere tayin edilecekkler.

Çeşitli temel atma ve açılış törenleri için Bursa'ya gelen Bakan Çelik, Vali Oğuz Kağan Köksal'dan şehrin eğitim durumu hakkında brifing aldı. Çelik, valinin öğretmen açığından yakınması üzerine, geçtiğimiz günlerde Adalet, Maliye, Savunma ve İçişleri Bakanları'yla bir araya gelerek, öğretmen tayinlerinde eş uygulamasına son verilmesi konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi. Çelik, ''Hakim, savcı, asker, polis, maliyeci gibi sürekli yer değiştiren personel, Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan eşlerini de yanlarına istiyordu. Artık bu olmayacak. Bundan sonra en fazla öğretmen ihtiyacı olan yerler göz önüne alınarak tayinler yapılacak. Gerekirse polis, maliyeci, hakim ve savcı, kendi tayinini öğretmen olan eşinin görev yaptığı yere isteyecek'' dedi.

Eğer adil ve adamakıllı bir dağılım yapılırsa öğretmen açığının kalmayacağını savunan Çelik, rakamlar incelenirse Türkiye'de bir öğretmene 20 öğrenci düştüğünü, bunun da Avrupa standartlarında olduğunu hatırlattı. Bütün sıkıntının öğretmenlerin eşit dağıtılamamasından kaynaklandığını ifade eden Çelik, kendilerinin depo öğretmen uygulamasına da son verdiklerini anlattı. İlk etapta buna Ankara'da son verdiklerini dile getiren Çelik, bu uygulama sayesinde meseleyi büyük çapta çözeceklerini kaydetti.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber