Sigaraya yılda 15 milyar dolar harcanıyor

Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, akciğer kanseri ve amfizeme bağlı ölümlerin yüzde 90'ının sigaraya bağlı olduğunu belirterek, "Kansere yakalanmak için yılda sadece sigaraya 15 milyar dolar harcanıyor" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2015 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sigaraya yılda 15 milyar dolar harcanıyor

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü vesilesiyle bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, sigaranın sağlığa zararları konusunda vatandaşları uyardı. Sigara kullanımının, halk sağlığını tehdit eden ve mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunun dile getiren Dr. Kemik, Sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kaldığı için dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Sigaranın verdiği zararları ortadan kaldırmanın tek yolu, sigarayı tamamen bırakmaktır" dedi.

Erken ölüm satın alınıyor

Akciğer kanseri ve amfizeme bağlı ölümlerin yüzde 90'ının sigaraya bağlı olduğuna dikkat çeken Dr. Kemik, "Daha erken ölmek için yılda 15 milyar dolar harcıyoruz. Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'de kanserin tedavisi için yıllık 3 milyar dolar, kansere yakalanmak için yılda sadece sigaraya 15 milyar dolar harcanıyor. Sigara içenlerde kalp krizi, inme ve bacak kangreni riski daha fazla" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber