Ombudsman fazla ödenen avukatlık ücreti istemini iptal etti

Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu, fazla ödenen avukatlık vekalet ücretinin geri ödenmesine ilişkin işlemin iptal talebi hakkında gelen şikayeti haklı buldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2015 13:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ombudsman fazla ödenen avukatlık ücreti istemini iptal etti

Kurum avukatı olan şikayetçi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından kendisine tebliğ edilen yazıyla, 2006-2013 yılları arasındaki dönemde fazla ödenen avukatlık vekalet ücretini ödemesinin istenildiğini öne sürdü. Şikayetçi, idarenin bu talebine itiraz etti. Ancak şikayetçi başvurusuna olumlu cevap alamadı. Şikayetçi, 2006-2013 yılları arasında fazladan ödendiği belirtilen vekalet ücretlerinin faizi ile geri istenmesi yönünde tesis edilen işlemin iptal edilmesi için hakkını Kamu Denetçiliği Kurumu'nda aradı.

Şikayeti inceleyen Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, gerek şikayetçiden talep edilen tutarın şikayetçinin hatasından, gerçek dışı beyanı veya hilesinden kaynaklanmadığı gibi "açık hata" halinin de bulunmadığı sonucuna vardı. Nihat Ömeroğlu, şikayetçiden geri ödemesi talep edilen vekalet ücretlerinin dava açma süresi içerisinde istenilmediği dosyasında mevcut bilgi ve belgelerden tespit ederek, İdarece tesis edilen işlemin Danıştay içtihatları da gözetildiğinde hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, 2006-2013 yılları arasında şikayetçiye fazla ödendiği belirtilen vekalet ücretlerinin, yasal faizi ile birlikte ödenmesi yönündeki işlemin geri alınması ve tekrar geri istenemeyeceği yönünde uygun sürede işlem tesis etmesi için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Tavsiye Kararı gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber