Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Sıcaklıkların İç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2015 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde aralıklarla görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; Bilecik, Ankara, Eskişehir, Bolu, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.Bu sabah saatlerinde İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis görülecek

HAVA SICAKLIĞI :İç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetlice (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bilecik, Ankara, Eskişehir, Bolu, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel dolu, ani sel, lokal su baskını, kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Doğu Anadolu'da bu akşam saatlerine kadar toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber