Paralel akademisyenlerden sahte GDO raporu

Akademisyenlerin, daha sonra yapılan laboratuar incelemesinde GDO'suz olduğu tespit edilen ithal pirinçlere, Mersin Emniyeti'nin talebi doğrultusunda GDO'lu raporu verdikleri ortaya çıkarıldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Haziran 2015 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel akademisyenlerden sahte GDO raporu

Tolga Şardan

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Mersin merkezli 19 kentte Fethullah Gülen cemaatine yönelik başlatılan soruşturmada, Mersin Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin Kıbrıs'ta yaptığı yasadışı takip dosyasının da bulunduğu ortaya çıktı. KOM Şubesi'nin, eski Mersin Belediye Başkanı Macit Özcan'a yönelik Kıbrıs'taki buluşmalarını izlemek amacıyla "ilgili kurumlardan izin almaksızın sınırörtesi takip ve izleme" yaptığı belirlendi. Özcan'la birlikte şarkıcı Serdar Ortaç ve eşinin de gizli izlemeye alındığı anlaşıldı.

Gülen cemaatine yönelik devam eden adli soruşturmalar kapsamında Mersin'de önceki gün başlatılan yeni soruşturmayla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Mersin Cumhriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada aralarında bir dönem Mersin Emniyeti KOM ve İstihbarat Şube Müdürlükleri bünyesinde görev yapan polis müdür, amir ve memurlarının yanı sıra, sivil ve akademisyen şüphelilerin bulunduğu öğrenildi. Halen 54 şüphelinin gözaltında olduğu soruşturma kapsamında 19 ayrı iddianın yeraldığı belirtildi.

Sınır ötesi takip

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, ana soruşturma dosyası içindeki dosyalardan birisinin "mahkeme ya da savcılık kararı olmaksızın soruşturmada yer alan hedeflerin sınır ötesinde izlenmesi ve takip edilmesi" olduğu öğrenildi. Halen Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ihale soruşturması kapsamında firari konumdaki Macit Özcan'a yönelik aynı dosya kapsamında Kıbrıs'ta yasadışı izleme yapıldığı ortaya çıkarıldı. Görevde bulunduğu dönemde Özcan'ın, bazı müteahhit ve işadamlarının içinde yaraldığı suç örgütüyle bağlantısını tespit eden dönemin KOM Şubesi'nce Özcan'a yönelik takip işlemleri başlatıldı.

Özcan'ın, bu çerçevede suç örgütü içinde yer alan şüphelilerle Kıbrıs'ta bir otelde buluştuğu ve kumarhanesinde eğlendiği bilgisi alınması sonrasında harekete geçen KOM Şubesi'nin, Özcan'ı sınır ötesi olarak tanımlanacak şekilde Kıbrıs'ta izlediği anlaşıldı. Özcan'ın izlenmesi ve kamera kaydına alınması amacıyla mahkeme veya savcılık kararı olmaksızın Kıbrıs'a ekip gönderilip takibe alındığı saptandı. Özcan'ın yanı sıra takibin yapıldığı sırada tesadüfen aynı kumarhanede eşiyle birlikte bulunan ve eğlenen şarkıcı Serdar Ortaç'ın da izinsiz biçimde kamera kaydının yapıldığı ortaya çıkarıldı. Ortaç, bu kounyla ilgili bir süre önce İstanbul Emniyeti'ne giderek "mağdur" konumunda ifade vermişti.

Silinen kayıtlardan

Soruşturma dosyasında yer alan bu izinsiz kamera kayıtlarının, emniyette başlatılan yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde KOM Şubesi'de silinen kayıtların geri kazanılması sonrasında günışığına çıkarıldığı öğrenildi. Ana dosya kapsamında, daha önce GDO'lu pirinç soruşturması kapsamında usulsüz rapor veren akademisyenlerin bulunduğu kaydedildi. Akademisyenlerin, daha sonra yapılan laboratuar incelemesinde GDO'suz olduğu tespit edilen ithal pirinçlere, Mersin Emniyeti'nin talebi doğrultusunda GDO'lu raporu verdikleri ortaya çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber